Bemutatkozott a Realme kamerakapszulás telefonja

A BBK-s márka mini kapszulának hívja a C55-ön az előlapi kamera köré rajzolt szoftveres megoldást.

Bemutatta a BBK cégcsoporthoz tartozó Realme a C55-öt, első telefonjukat, melyben az iPhone 14 Pro előlapján látott megoldáshoz hasonló dolgozik. A Realme Dynamic Island helyett Mini Capsule néven nevezi a funkciót, a szoftver az akkumulátorral, a töltéssel és az adathasználattal kapcsolatos információkat képes kirajzolni rá. Később a napi lépésszámokat és más fitnesz-adatokat is ki lehet majd tenni oda, ám ezek a funkciók csak szoftverfrissítés után lesznek elérhetők. Ellentétben az Apple telefonjával, a Realme C55 kijelzőjén csupán egy pötty van az előlapi kamerának, ennek fényében pedig nem teljesen érthető, miért volt fontos nagy fekete sávot rajzolni köré, mikor az említett információk nagyobb részét az állapotsávon amúgy is meg tudja jeleníteni az Android alapú Realme UI felhasználói felület.

A Realme C55 fekete színben.A Realme C55 fekete színben.A Realme C55 fekete színben.A Realme C55 fekete színben. A Realme C55 fekete színben. [+]

A C55 a kapszula mellett első abban a tekintetben, hogy 33 wattos SuperVOOC töltésre képes a szériájában. Ez a töltési sebesség 2023-ban a minimum standard lesz a márkánál, a Realme korábban azt ígérte, hogy idén minden új készülékük 33W-os vagy gyorsabb töltőt kap.

A Realme C55 legfontosabb specifikációi.
A Realme C55 legfontosabb specifikációi.

Ezek mellett sok érdekesség nincs a Realme C55-ben. A telefon agya a MediaTek Helio G88-as lapkája, mellé akár 8 GB LPDDR4x típusú operatív memória és 256 GB tárhely választható. A tároló bővíthető microSD kártyával, 1 TB a felső határ. A kijelző IPS LCD, átlója 6,72 hüvelyk, felbontása FHD+, frissítése pedig 90 Hz. Mivel IPS-ről van szó, az ujjlenyomat-leolvasó a telefon oldalán van a bekapcsoló gombban.

A Realme C55 aranysárga színben.
A Realme C55 aranysárga színben. [+]

A hátlapon egy 64 MP-es kamera és egy mélységérzékelő segédszenzor van, az előlapi egység 16 MP-es. Alul USB-C csatlakozó és 3,5 mm-es fülhallgató jack, a hátlap alatt NFC a C55-ben, az árcédulán pedig 150 és 180 euró közötti összegnek megfelelő indonéz valuta. A Távol-Keleten már kapható is a készülék, Android 13 alapú Realme UI 4.0 fut rajta, azt egyelőre nem tudni, hogy mikor érkezik felénk. Ahogy egyelőre arról sincs hír, hogy a mini kapszula szoftvere elérhető lesz-e külső fejlesztőknek, vagy megjelenik-e több készüléken.

Frissítés: A bemutatót követően nem sokkal már be is jelentette a Realme európai vezérigazgatója Twitteren, hogy a minikapszulás C55 hamarosan Európában is elérhető lesz. Ezt mondjuk eddig is sejtettük, de árat vagy konkrét ütemtervet egyelőre sajnos információhiányból fakadóan nem tudunk közölni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés