Hirdetés

IFA blog: Mi sem tudjuk, hogy mit jelentünk be és mikor

Hirdetés

Az IFA - nekünk - azért kényelmetlenebb egy fokkal, mint az MWC, mert itt a mobilokon kívül más is van. Sőt, főleg más van. Ugyanakkor viszont egy csomó telefonos téma mégiscsak akad, tehát nyilvánvalóan célzottan szeretné az ember az idejét eltölteni különböző rendezvényeken, és van, amikor ebben partner az adott gyártó, például a Samsung. Ahol mondották, hogy srácok, természetesen eljöhettek a sajtóeseményre, de elsősorban tévékről és egyéb háztartási izébizékről lesz szó, amely titeket nem okvetlenül érdekel.

A Sharp standja is elsősorban a 8K tévéről szólt, nem pedig a telefonokról
A Sharp standja is elsősorban a 8K tévéről szólt, nem pedig a telefonokról [+]

És köszönjük, nem dobtunk ki nettó 3 órát az életünkből, mert valóban nem mentünk el. Máshol viszont nem ment ez annyira flottul, például az LG-nél hiába próbáltuk megtudni, hogy akkor lesz-e telefon egyáltalán, ez nem derült ki, megkockáztattuk, hogy nem lesz, erre persze, hogy megjött a G7 One és a G7 Fit. Nyilván nem ideális így, de megírtuk kicsivel később, plusz úgyis megyünk Ken Honghoz, ő majd mesél ezekről is, meg más dolgokról is.

Lenovo rendezvény, "előszoba"
Lenovo rendezvény, "előszoba" [+]

De például nagy lendülettel elmentem a Lenovo Tech Life nevű gigapartira, lesz telefon, mondották, meg hát a pletykák is erről szóltak. Ez azt jelentette, hogy 19:30-kor felszálltam a cég által biztosított buszra az Alexanderplatz mellett. 19:45-kor már le is szálltunk. 20:00-ig sorban álltunk az esőben, hogy átnézzék a táskánkat. 20:05-kor bejutottam, hoztak egy koktélt (rengeteg jéggel, fém pohárban, nem lehetett 3 másodpercnél tovább tartani), aztán egy ideig nem történt semmi, majd 20:15-kor felkerült egy visszaszámláló egy LED-falra, 20:30-kor kinyitották a terem hátsó részét, ott 20:45 körül elkezdődött egy prezentáció, ami 21:45-ig tartott és aztán, ha ügyes voltál, akkor talán tudtál szerezni kaját. Legyek pozitív is: a két előadó (már amikor nem a cég vezetői beszéltek a semmiről) állati jól nyomta, teljesen odavoltam a Helen Hunt típusú csajért, meg a trélerhangú fickóért is, de telefonos témában nulla dolog hangzott el. (Egyébként csak mondom, hogy ha feláll a színpadra egy adott vállalat elnöke és azt bírja mondani, hogy a mi cégünk legfontosabb feladata és ismertetője az INNOVÁCIÓ, akkor az önmagában is annyira innovatív, hogy két pofonnal kéne leküldeni, hogy tudod, hogy kit nézzél hülyének, találj már ki valami eredetit, lésszes.)

Óriási ötlet: esős, hideg időben jeges koktél, fém pohárban
Óriási ötlet: esős, hideg időben jeges koktél, fém pohárban [+]

Gondoltam, hogy nem baj, majd utána kiállítják és lefotózom, megnyomkodom, megírom, de nem volt kiállítva semmi új, Z3 Play, G6, E5, ez volt a felhozatal. Meg az összes MotoMod. Írtam is a csapatnak, hogy a Lenovo mégsem hozott új telefont az IFA-ra. Erre nem ott volt másnap a standon? Perszehogy. De lapozzunk, a HTC is kap mindjárt, mert ott meg úgy volt, hogy hát sajtóesemény nem lesz, de interjút csinálhattok. Nyilván az a kérdés, hogy miről, ha nem lesz bejelentés? Jó, akkor ne. Ehhez képest megjött az U12 Life, a HTC-nek meg standja sincs amúgy, szóval tök szerencsére az első napon szembejött velünk a lokális termékfelelős, Marko, integettünk neki, hogy álljon meg, megállt, adott két mintát, beszélgettünk 2 percet, lett anyag és amúgy bocs, hogy nem hívtunk. A BlackBerry rendezvénye is ütőképesre sikeredett, egy bárban volt, ahol a résztvevők (ha újságírók voltak) ihattak ingyen 1db koktélt. Bejutni úgy lehetett, hogy valakitől szereztél egy linket egy eventbriteos oldalra és felírtad magad. Bárki lehettél volna amúgy, tökre semmit nem csekkoltak, ha tudtad a linket, akkor nyertél, ha nem, akkor ennyi. Mi tudtuk, de nem a BB küldte, vagy ilyesmi, hanem innen-onnan eljutott hozzánk a híre.

A Lenovo regionális vezetője épp elmondja, hogy a cég számára az innováció mennyire fontos
A Lenovo regionális vezetője épp elmondja, hogy a cég számára az innováció mennyire fontos [+]

Szóval az MWC (Barcelona) sokkal-sokkal szervezettebb, egyértelműbb, logikusabb rendezvény, mint az IFA, nyilván jóval több az újdonság is, a helyszín felépéítése és logikája magasan a Messe nevű rendezvényközpont felett áll, noha nyilván tény az is, hogy az IFA gyakorlatilag az elektronikai iparág összes alfaját megpróbálja nyújtani.

Hirdetés