Hirdetés

IFA blog: Már fél napot töltöttünk Berlinben

Hirdetés

Tegnap este Zsolttal szerencsésen megérkeztünk Berlinbe, ami nekem amúgy az egyik kedvenc városom, hiszen monumentális, király az építészete, emellett tiszta és rendezett, jól szemlélteti a német gazdaság erejét. A repülőút nem volt különösebben zűrös, Ferihegyen a Liszt Ferenc repülőtéren végre megtapasztalhattuk, hogy milyen a kapunak nevezett sörsátorból felszállni az EasyJet egyik gépére, más probléma nem volt.

A transzfert egy single-ticketből oldottuk meg vonattal (3,2 Euró fejenként), gyorsan odaértünk az Állatkerthez, amitől gyalog 4-5 percre lakunk. Persze a hotelt ennek sokszorosa alatt találtuk meg, mert bár az utca megvolt, rossz oldalon jöttünk és elsétáltunk a végéig, egészen a 21-es számig. A hotelnek pedig a 35 alatt kellett volna lennie, Bogot hívtuk segítségért a csöpögő esőben, majd röhögve konstatáltuk, hogy itt a számozás U alakban megy. Az 1 és a 2 nem egymással szemben, hanem egymás mellett van, tehát az egyik oldalon indul, a másikon végződik, úgyhogy a 35 pont az a vége, ahol az 1-es is van és elkezdtük a sétát.

Mivel Bog nincs itt és nem érezzük a korbácsot a fejünk fölött, simán elsörözgettünk egy közeli bárban, ahol mellesleg marha kedves és vidám volt mindenki. Mi csak a sörök ára miatt szomorkodhattunk volna, hiszen a 0,33-as Guiness volt a legolcsóbb nedű a maga 2,3 Eurójával, úgyhogy egy 25-ös számlát sikerült is összeinnunk fejenként 4-4 sörrel 2 óra alatt, de marha jól esett.

Reggel csak 9 körül keltünk fel, vettünk napijegyet (ami annyiba kerül, mint két single-ticket), bejártuk a kötelező útvonalat a német fővárosban: tévé torony (fel nem jutottunk, mert nagy volt a sor, de szombaton pótlunk), fal, Unter den Linden út (ami mellesleg szét van túrva, ennyi darut egy helyen ritkán lát az ember), Brandenburgi kapu, Tiegarten park, közben pedig megálltam venni egy Crumpler pólót, ha már ez a kedvenc ruhamárkám és otthon már nincs üzletük. Egyébként a 30 év garancia ellenére az egyik ilyen táskámnak szétszakadt a csatja, de nem hoztam el javítani, mert 3-4 nap alatt sanszosan nem végeztek volna.

Némi szervezési problémát jelentett, hogy kiderült: a Sony bizony ma tartja a sajtórendezvényét a Messe (tehát maga az IFA) területén, pont akkor, amikor az ASUS bejelentés is lesz külső helyszínen. Úgyhogy Zsolttal szakadunk, ő a Honami bejelentését fogja írni, míg én a tajvaniaknál dolgozom majd, ezt követően pedig egyesítjük erőinket a Galaxy Note 3 bejelentésen, amit egy vacsora követ majd pár lifestyle újságíróval a Samsung szervezésében. Este pedig vágjuk a videókat, bár a hotelben most épp elromlott az internet, amit a jelek szerint visszafogott lelkesedéssel próbálnak kijavítani a helyiek.

Bocha

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés