IFA 2019: Új Bluetooth headsetet is hozott a Huawei

A Kirin 990-es és a Kirin A1-es chipset bemutatkozásával egy időben FreeBuds 3 néven új, vezeték nélküli headsetet is bejelentett a Huawei.

Persze, hogy a Kirin 990-es chipset volt a fő attrakció a Huawei berlini bemutatóján, de szó esett egy új, kifejezetten hordható elektronikai termékekhez fejlesztett SoC-ról is, amely a Kirin A1 nevet kapta, 5.1-es Bluetooth szabványt támogat és természetesen a Huawei szerint sok szempontból jobb, mint eddig bármi, például a válaszidő pont az erre épített FreeBuds 3-nál csak 190 ms, ami jóval alacsonyabb, mint amit mondjuk a Samsung tud a Galaxy Buds kapcsán.


[+]

A FreeBuds három egy púderes dobozra emlékeztető tokban érkezik, fehér, illetve fekete színben lesz kapható, vezeték nélkül is tölthető, benne pedig ott üldögél a két fülhallgató. A bemutatón elhangzott, hogy a delfin orrformájára hasonlít a füles kialakítása, ami roppant menőn hangzik, de relatív kevés alkalommal fordult elő, hogy emberek delfinorrokat dugtak a fülükbe és megállapították, hogy ez kényelmes. De ha eltekintünk a marketingmaszlagtól és a tényekre fókuszálunk, akkor a FreeBids 3 ígéretes termék.


[+]

Egyrészt van benne aktív zajszűrés, ami az ilyen kialakítású fülhallgatóknál igen ritka. Egy appal állíthatjuk hozzá a fülönkhöz, maximum 15 dB zajt tud hatékonyan eltüntetni, a szélzajt is elég jól kiveszi a prezentáción lejátszott hangminták alapján. 14 mm-es meghajtók szolgáltatják a hangot 4 órán keresztül, a kis tokba visszatéve ez az érték ötszörös lesz, ennyi energiát hordozhat magával az ember a lekerekített dobozkában. Ha ezt zsinóros módon töltjük, akkor csupán 30 percre van szükség ahhoz, hogy újra ellássa energiával öt alkalommal magát a headsetet.


[+]

A következő hónapokban piacra is kerül a termék, egyelőre 140 dolláros árról tudunk, ami itthon 40-45 ezer forint körül lehet, ez pedig azt jelenti, hogy még mindig olcsóbb lesz az Apple megoldásánál, de körülbelül azonos áron adják majd, mint a Samsung Galaxy Budsot.

 

Hirdetés