IFA 2018: Okosotthonra gyúr a Lenovo

Hirdetés

Noha a Lenovo elsősorban a PC-s üzletágáról ismert (meg a Motorola telefonokról), már egy ideje piacon van a Lenovo Smart Display, ami egy otthoni asszisztens, kijelzővel és elsősorban hang alapú vezérléssel. Ezt a CES-en mutatták be év elején, de annyira jó volt az amerikai piacon a fogadtatása, hogy az egyébként is okosotthonos feladatokra is felkészített eszköz mellé, most saját portfóliót kezdtek építeni, az első három ilyen eszközt pedig Berlinben mutatták be.


[+]

A cég okosotthonos kínálata egyelőre ezzel a három kütyüvel is elég szegényes, plusz egyelőre semmi olyasmit nem nyújtanak, amit mások ne kínáltak volna. A kínálat egy okos konnektorból, okos villanykörtéből és egy kamerából áll. Előbbi kettő 30 dollárt kóstál, utóbbiért 99 USD-t kell a boltban hagyni. Ha pedig már vannak eszközök, akkor ahhoz Lenovo Link néven egy alkalmazás is készült, amivel az okostelefonunkról is tudjuk ezeket irányítani.


[+]

Mivel a Lenovo Smart Display eddig is beépítve tartalmazta a Google Assistantot és az Amazon Alexát is, ezért a hangvezérlés is adott - nyilván csak azokon a nyelveken, amelyeket ez a két platform ismer. Az eszközök 2,4 GHz-es WiFi szabvány szerint kapcsolódnak egymáshoz, de szerencsére nem csak a Lenovo által gyártott termékekkel tud működni a kommunikáció, hanem a Google és az Amazon ökoszisztémája mellett az Apple HomeKittel is kompatibilis.

Hirdetés