IFA 2015: Óriástablettel rukkolt elő az Alcatel

Hirdetés

Az Alcatel OneTouch Xess első ránézésre nem is tabletnek, hanem egy átlagos méretű monitornak tűnt, de aztán természetesen kiderült, hogy miről van szó pontosan: a gyártó egy otthoni felhasználású, 17,3 hüvelykes érintőkijelzővel ellátott táblagépet hozott létre, aminek hátulján egy egyszerű állványt helyeztek el, amivel többféleképpen (75, 50, 30 fokban a felülettől) letámaszthatjuk a kütyüt, adott esetben pedig fogantyúként is funkcionál.

Óriásméretű táblagép az Alcatel Xess
Óriásméretű táblagép az Alcatel Xess [+]

A megjelenítője Full HD felbontású, ami első hallásra nem hangzik rosszul, de ekkora méretben csak 127 ppi-t eredményez, de a gyártó szerint egy ilyen kütyüt nem is fogunk annyira közelről nézni, mint egy telefont, vagy egy kisebb tabletet. A multimédiás élmény fontos eleme a hangzás, a tablet hátoldalára 3 wattos, JBL hangszóró került, mellette két darab hagyományos USB csatlakozó, illetve egy érintőceruza kapott helyet.

Több szögben is meg lehet dönteni az Alcatel Xess-t
Több szögben is meg lehet dönteni az Alcatel Xesst a lába segítségével [+]

Az Alcatel a konyhai felhasználást tartja elsődlegesnek, megemlítették, hogy a ceruza segítségével nem kell zsíros ujjal a kijelzőhöz nyúlni, ráadásul mire piacra kerül a kütyü, előre telepítve lesznek rajta olyan alkalmazások, amik a bevásárlásban főzésben segíthetik a felhasználót.


[+]

A 10 000 mAh kapacitású akkumulátorral felszerelt óriástablet tömege 2 kilogramm körül van, kamera csak az elejére került, 5 megapixeles. Processzora nyolcmagos, 1,5 GHz-en ketyeg, a lapkakészletről pontos információt sajnos nem tudtunk meg, de azt még elárulta a gyártó, hogy 2 gigabájtnyi LPDDR3 RAM és 32 gigabájtnyi belső tárolóegség kerül bele. Az Android Lollipop 5.1 rendszer alatt futó, SIM kártyahely nélküli óriáskütyü megjelenési időpontja és ára még ismeretlen, de nem valószínű, hogy túl olcsó lesz.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

Hirdetés