IFA 2014: Megérkezett a ZTE Blade Vec

A ZTE is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, mely viszonylag családias környezetben zajlott. A kínai gyártó inkább az alsó- és a közékategóriát célozza meg termékeivel, az IFA kiállítás alkalmával pedig továbbra is ebbe a két szegmensbe illeszkedő telefonokat mutattak be. A ZTE Blade Vec kétféle változatban lesz elérhető, az egyik a sima 3G, a másik pedig már a 4G hálózatokat is támogatja.

ZTE Blade Vec 3G 4G elölről
[+]

A 3G-s verzió 139,3 x 69,9 x 7,8, a 4G-s modell pedig 143 x 70,4 x 7,8 milliméteres dimenziókkal rendelkezik. A két mobil között hardveres téren is vannak különbségek, míg előbbi egy 1,3 GHz-en pörgő Cortex-A7 magokkal ellátott négymagos processzort kapott (a pontos típusról egyelőre nincs információ), addig a fejlettebb variánst már az 1,2 GHz-re skálázott négymagos CPU-val ellátott Snapdragon 400 chipset hajtja meg. RAM tekintetében 1 GB-ra, adattároló esetében pedig 8 illetve 16 GB-ra kell számítani. A kijelző mindkét masina esetében 5 hüvelykes és HD felbontású.

ZTE Blade Vec 3G 4G elölről
[+]

Hogy az élet ne legyen egyszerű, kamera terén is csavartak egyet a dolgot, amíg a 3G-s Blade Vec 8 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi fényképezőt kapott, addig a 4G-s termék 8 vagy 13 megapixeles fő és 1 vagy 2 megapixeles másodlagos kamerával rendelkezik.

ZTE Blade Vec 3G 4G elölről
[+]

Az energiaellátást mindkét készülék esetében egy 2300 mAh kapacitású akkumulátor végzi. A lopásvédelemmel ellátott szoftveres extrával felvértezett, Android 4.4 KitKat operációs rendszert futtató készülékek várható árairól és érkezési időpontjairól nem közöltek információt.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

  • ZTE Blade L2 - csalóka sorozat

    Két SIM-et kezelő, egész korrekt hardverrel rendelkező masina érkezett hozzánk, a kijelző méretes, ám a kellemes árazásnak a felbontás és a kamera esett áldozatául.

  • ZTE Blade Q Mini - kicsi huszár

    A kínaiak üdvöskéje az alsóbb szegmensben próbál irányt mutatni, nagyon jó sebesség, könnyed kezelhetőség, szép kijelző és 1 GB RAM jellemzi.

  • ZTE Blade V - négyhengeres energia

    A kínaiak véglegesítették a korábban nálunk járt terméküket, viszonylag nagy külső, négymagos hardver jellemzi, ráadásul az árcímke is vonzónak mondható.

  • ZTE Blade G - G lett és pont

    A kínai gyártó újdonsága a penge név ellenére nem annyira vékony már, viszont teljesen jól használható, gyors szoftver és kellemes ár jellemzi.

Hirdetés