IFA 2014: Kompakt méretű tablet a Sony-tól

A Sony idén rengeteg újdonsággal érkezett az IFA kiállításra, a Z sorozat például több modellel bővült. Az Xperia Z3-ról és a Z3 Compactról már korábban írtunk, ám a triumvirátus harmadik tagja viszont nem okostelefon, hanem tablet lett. A Z3 Tablet Compact fantázianévre hallgató masina egy viszonylag új vonalat indít a japán gyártó termékkínálatában.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact elölről
[+]

A táblagép méltó a nevéhez, méreteit tekintve 213 x 123 x 6,4 milliméterről beszélhetünk, a tömege pedig mindössze 280 gramm. Ezek kimondottan jó adatok ahhoz képest, hogy a készülék 8 hüvelykes, 1200 x 1920 pixel felbontású IPS-LCD kijelzővel rendelkezik, ráadásul a ház IP68 védettséget is élvez, vagyis korlátozott mértékben ellenáll a víznek, a port pedig teljes mértékben bírja. A 4G/LTE és sima WiFi-s változatban megvásárolható újdonság erejét a Qualcomm Snapdragon 801 (MSM8974AC) SoC-nek köszönheti, a 2,5 GHz-en pörgő processzor négymagos, grafikus társa pedig az Adreno 330 GPU. RAM-ból 3 GB, flashtárolóból pedig 16/32 GB került a szerkezetbe, szerencsére a microSD bővíthetőség e termék esetében sem maradt el.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact elölről
[+]

A hátlapra egy 8,1 megapixeles kamerát szereltek, melyet szoftveres SteadyShot videóstabilizációval és automatikus jelenetválasztással vérteztek fel. Az előlapi fényképező csupán 2,2 megapixeles, ám az optikához hasonlóan ezzel is maximálisan Full HD felbontásban lehet rövidfilmeket rögzíteni. A Z3 Tablet Compact fehér és fekete színben lesz megvásárolható, adatkommunikációs téren NFC-re, WiFi-re, Bluetooth 4.0-ra kell számítani.

A hátlap alá egy 4500 mAh kapacitású energiaforrást építettek, mely a Sony szerint akár 13 órás videolejátszást is lehetővé tesz. Az Android 4.4.4 KitKat operációs rendszert futtató okostablet várhatóan idén ősztől lesz megvásárolható, verziótól függően 370-499 eurós, azaz körülbelül 120-160 ezer forintos áron.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés