IFA 2014: Megérkezett a Sony Xperia Z3

Ugyan a Sony és a Samsung eseménye nem egy időpontban kezdődött, esélytelen lett volna egyikről a másikra odaérni, így csapatunknak szét kellett válnia. Ez sem akadályozott meg azonban abban, hogy a japán gyártó sajtótájákoztatóján részt vegyünk, és ahogy az előzetes pletykákból következtetni lehetett, meglehetősen sok termékkel rukkoltak elő. A mobilos bejelentések sorát a legújabb zászlóshajó, az Xperia Z3 nyitotta meg, mely számottevő változásokat ugyan nem hozott elődjéhez képest, mégis sokkal kecsesebb lett.

Sony Xperia Z3 elölről
[+]

A készülékház 146 x 72 x 7,3 milliméteresre zsugorodott, tömege pedig 142 gramm lett. A Gorilla Glass 3 mellett az IP68-as védettség biztosítja a víz- és porállóságot a fekete, fehér, zöld és bronz színekben megvásárolható készüléknek. A kijelző mérete nem változott, továbbra is egy 5,2 hüvelykes, X-Reality motorral és Triluminos technológiával rendelkező IPS-LCD panel került a telefonba, melyen összesen 1080 x 1920 pixel jelenik meg, a Sony tehát nem lépett a QHD felbontás irányába.

Sony Xperia Z3 oldalról
[+]

A motorháztető alá már egy Qualcomm Snapdragon 801 (MSM8974AC) SoC került, melyben négy darab 2,5 GHz-re skálázott processzormag dolgozik, Adreno 330 GPU és 3 GB RAM társaságában. A belső tárhely mérete 16 GB, melyet maximálisan akár 128 GB-os microSD kártyákkal lehet kibővíteni. A csúcsmasinára az Android 4.4.4 KitKat operációs rendszert telepítették.

A hátlapra egy 20,7 megapixeles, Exymor RS szenzorral ellátott, 1/2,3" apertúrájú kamera került, amiben a Sony G lencséi kaptak helyet. Az előlapi fényképezőgéppel 2,2 megapixeles fotókat lőhetünk. Videózni előbbivel 4K, utóbbival pedig Full HD felbontásban lehetséges. A tökéletes hangzást a ClearAudio+ technológia, az xLOUD élmény és a Sony 3D hatás biztosítja. Az MHL támogatással rendelkező microUSB 2.0 csatlakozó mellett WiFi, Bluetooth, GPS és NFC fért még a repertoárba. Az akár két napos üzemidőt garantáló, 3100 mAh kapacitású akkumulátorral felvértezett Xperia Z3 ősszel érkezik a boltok polcaira, külföldön nagyjából 210 ezer forintnak megfelelő euróért cserébe.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia T3 - acélos óriás

    Nagyképernyős, vékony mobiltelefonnal állt elő a Sony, amely a középkategóriában megjelenésével, kamerájával és kecses, rozsdamentes acél fémkeretével hívja fel magára a figyelmet.

  • Sony Xperia M2 - egyről a kettőre

    A japán gyártó egy aktuális középkategóriás eszközt is bemutatott, mely szép kijelzővel, kellemes formatervvel és gyors rendszerrel büszkélkedhet.

  • Sony Xperia Z2 - esszencia

    A Sony beleadott apait-anyait, hogy a Z2 kompromisszumoktól mentes csúcsmodell lehessen. Majdnem sikerült is, csak apróságokon múlik a tökéletesség.

  • Sony Xperia Z1 Compact - kis test, nagy lélek

    A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.

Hirdetés