Hirdetés

Húsvéti ajándék az LG-től!

Első bejegyzésemben már említést tettem arról, hogy az LG utalt arra, hogy készülnek számomra egy meglepetéssel. Akkor még én sem tulajdonítottam ennek különösebb jelentőséget, ők azonban nagyon is komolyan gondolták. A húsvéti ünnapek előtt kaptam egy pakkot, ami egy telefont rejtett, az LG első teljes QWERTY gombsorral szerelt androidos telefonját: a GW620-ast.

Az első sokkon hamar túllendültem és elkezdtem bontogatni a dobozt. A mutatós doboz a telefonon kívül egy töltő-adatkábel kombót, egy sztereó mikrofon-fülhallgatót és a szokásos használati útmutatót rejtette. A töltő szétszedhető, így rögtön egy adatkábellel is gazdagabbak lehetünk. Nem először látom ezt az LG készülékeinél, de még mindig nagyon jó ötletnek tartom, ráadásul egy felesleges kábellel kevesebb van így a dobozban.

A telefon kisebb, mint gondoltam. A képeken látva legalábbis nagyobbnak képzeltem, valószínűleg azért, mert láttam, hogy egy ötsoros! billentyűzetet pakoltak rá. Ehhez képest simán vállalható a méret, pedig nincsenek nagy kezeim.

A telefon előlapját a kijelző uralja, az ablak felbontása 320x480 pixel. Mivel rezisztív technológiájú, így körömmel, vagy egyéb eszközzel is kezelhető, de a telefonhoz nincsen stylus, ezért elsősorban a kezeinkre számít a GW620. Nekem a kijelző feletti betét különösen tetszik, szálcsiszolt hatású anyagból van, itt helyezték el a fényérzékelőt, a távolságmérő szenzort (ez felel azért, hogy amikor a fülünkhöz emeljük a készüléket, akkor kikapcsoljon a kijelző, megakadályozandó, hogy a fülünkkel akaratunkon kívül a menüben mindenféle turpisságot végezzünk), és a hangszórót is. Alul egy nagy érintőfelület, közepén egy benyomható gombbal, ez utóbbi a menübillentyű, az érintős felületen pedig a házikó ikon az alapképernyőre repít, a nyíllal jelölt pedig mindig egy menüpontot lép visszafelé.

A hátlapon egy 5 megapixeles kamerát, mellette pedig egy villanót láthatunk, lejjebb pedig a hátlap levehető része, alatta lakik az akkumulátor, na ez utóbbi nagyon passzentos, megszenvedtem kicsit vele, mire kipiszkáltam. A hátlap puha, kényelmes anyagból van, ez azért jó, mert leginkább ezt fogom tapogatni, amikor kézbeveszem a telefont, sokat dob a komfortérzeten.

Bal oldalon a hangerőgombok, felette ajtó mögött a microUSB csatlakozó. Úgy olvastam, ez 2012-től lesz kötelező, szerencsére az LG már most beletette. Jobb oldalon újabb ajtó, mögötte a microSD csatlakozó, benne gyárilag egy 1 gigás kártyával. Alatta a zenelejátszó gyorsgombja, illetve a kamera exponálóbillentyűje.

Jobbra megtolva a telefont megindul a csúszka, és határozottan rántja a nyitott helyzetbe. A gombsor alapszíne világos-metálkék. Elsőre szokatlan, de mutatós. A gombok 5 sorban helyezkednek el, tökéletesen egyenletes (kék) megvilágításuk van. Az öt sor előnye, hogy a számokat nem kell mindenféle bűvészmutatvánnyal elővarázsolni, hanem a felső sorba kerültek, sőt a jobb alsó sarokba még a 4 irány egy egy gombja is odafért.. Kicsit féltem, hogy nagyon aprók lesznek a gombok, de azt kell mondjam, hogy a gombsor tökéletes, a méret bővel elegendő, a nyomáspont határozott. A kijelző késlekedés nélkül elfordul a billentyűzet kinyitásakor.

Az első pár nap tapasztalata alapján azt kell mondjam, hogy az üzemidő megdöbbentően jó, két-három napot elmegy egy töltéssel, pedig nem beszélek keveset, meg ugye nyomkodtam is az újdonságot rendesen. Egyelőre nagyon bejön, rövidesen jövök a többi rész kivesézésével, addig is várom a fórumba a kérdéseket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés