HMD receptből készült anti-okostelefon a Heinekentől

Többszereplős együttműködés (HMD, Heineken, Bodega) keretein belül készült el a Nokia 2660 Flip alapjaira építő Boring Phone.

Az MWC-n jelentették be a HMD sajtóeseményén, hogy hamarosan érkezik a Barbie telefon, és akkor azt ígérték, több együttműködés termékét is láthatjuk idén majd a márkától. Bár a Barbie mobilra még várni kell, a HMD, a Heineken és a bostoni Bodega jóvoltából megszületett a Boring Phone, egy tovább csupaszított és retró átlátszó köntösbe öltöztetett Nokia 2660 Flip. Utóbbiról tesztünkben is megjegyeztük, hogy a HMD kifejezetten azoknak szánja, akik egyébként rendelkeznek okostelefonnal, de időnként elszakadnának tőle, egyfajta digitális szabadságként. Ebbe a koncepcióba nyúl mélyebbre a Boring Phone azzal a csavarral, hogy 5000 darabot készítenek belőle és az eddigi információk alapján ezek leendő gazdáinak a közösségi médiában kell majd valamilyen aktivitáson keresztül megnyerni őket. Kicsit ironikus marketinges fogás.

(forrás: Heineken) [+]

A telefon belsejében egy 2,8”-es QVGA (240 x 320 pixeles) felbontású kijelző kapott helyet, a fedél külsején megmaradt az 1,77”-es panel. Emellett van egy 0,3 MP-es kamera és egy LED villanó. A sajtóképek alapján úgy tűnhet, hogy monokróm megjelenítő van a telefonban, ez valójában csak egy téma azon a Mocor RTOS rendszeren, amit a készülék futtat. Előre telepítve van egyébként rajta Snake és FM-rádió a 3,5 mm-es csatlakozóhoz, de semmilyen közösségi app vagy e-mail kliens nincsen. Ugyanígy alkalmazásboltra sem érdemes számítani, nem telepíthetők applikációk a készülékre, és ugyan adott a Dual SIM-es 4G kapcsolat, nem internetezésre.


[+]

A beépített tárhely 128 MB, ezt lehet microSD-vel bővíteni zenék vagy fotók tárolására, az akkumulátor (1450 mAh) pedig kézzel cserélhető. A HMD szerint egy hét készenlét és hat órányi 3G/4G hálózaton történő hívás lazán kijön belőle. A készülékház átlátszó, az alaplap a Heineken logójában látható zöld színre lett festve, a gombok pedig szintén a logóból ismerős ezüst árnyalatot kapták, a bal alsó sarokban a csillag karakter helyén a cég csillagával. A telefon mellé járnak majd holografikus matricák is különböző feliratokkal, amik a mobil hiányosságait, egyben anti-okostelefonként való előnyeit (nincs filter, nincs Tinder, nincs streaming, nincs kalóraszámláló, nincs push értesítés) sorolják fel.

Bár a szoftverfelület monokróm, a kamera keresője már színesen jelenik meg
Bár a szoftverfelület monokróm, a kamera keresője már színesen jelenik meg (forrás: Heineken) [+]

Az első adag Boring Phone az Egyesült Királyságban kerül kisorsolásra, amit további piacok követnek majd az év folyamén. Júniustól pedig elérhető lesz egy alkalmazás okostelefonokra, ami a most bejelentett kagylótelefon használatát fogja imitálni.

Előzmények

  • MWC 2024: Titkok, HMD, Barbie

    Ikonikus Nokia újrája is érkezik, és van, amit majd Magyarországon gyártanak.

  • Nokia 2660 Flip - JOMObil

    Nagyszülőknek készült, a Z-generáció csapott le rá. Képernyőidőktől menekülni vágyók kagylója 4G hanghívással és felesleges extrákkal.

Hirdetés