Hirdetés

Hangszóróteszt: JBL On Stage 200ID

A JBL neve nem csak előttünk nem ismeretlen, nem csak az audiotechnikába világában jártas felhasználók ismerik. A cég többféle Apple kiegészítőt is gyárt, ezek közül most olvasói kérésre hoztuk el az iStyle boltjából az On Stage 200ID-t. Illetve az olvasói kérés a dokkoló nélküli gépre vonatkozott, de ha már lúd, legyen kövér, ráadásul ez volt az első, iPhone-hoz és iPodhoz gyártott kiegészítő, tehát úgyszólván legendás darab. A hosszúkás dobozból hosszúkás termék kerül elő, alatta egy távirányító és egy jack-jack kábel lapul.

A hangfal gumitalpakra fekszik fel, így stabilan ücsörög bármilyen felületen. A szürke-fekete virsli tetejébe kell beleállítani az iPhone-t, illetve az iPodot, a különböző készülékekhez kis, gumírozott tartócska is felszerelhető, de enélkül is bele tudnak ülni a csatlakozóba a termékek. A távirányító igen aprócska, a hangerőn kívül a számváltás, némítás és a menüben való mászkálás is megodott. Mivel a kommunikáció infrán történik, ezért rá kell irányítni a hangfalra a tartozékot. Lemértük: 8 méter a hatótávolsága.

Felülnézet
Felülnézet

A hangfalban kettő darab, egyenként 10 wattos hangsugárzó bújik meg, állítólag a JBL mérnökei a korábbi készülékekhez képest javítottak a basszuson is. A névleges frekvenciatartomány 40 Hz és 20 kHz között van. A hangfal felső részén csak a hangerőt szabályozó gombok találhatóak, a készülék hátsó részén a jack csatlakozó és a hálózati bemenet között van a bekapcsolás gombja. Furcsa, de a távirányítóra nem került rá ez a funkció (pedig a legtöbb hasonló termék rendelkezik ilyesmivel).

A hangminőségre nem lehet panasz, ha nagyon felcsavarjuk a hangerőt, akkor a basszusoknál érezni egy árnyalatni torzítást, de egyébként kifogástalan a maga kategóriájában a JBL teljesítménye. Jobban szól, mint az iPig, ezt hárman is megállapítottuk, ugyanazzal a zenével, egyszerre hallgatva őket. Hiányosság viszont, hogy nincsen lehetőségünk a hangszínt szabályozni.

Ahhoz képest, hogy a JBL terméke sem nem súlyos, sem nem nagy, megdöbbentően jól szólal meg. A teljesen semleges design miatt gyakorlatilag bármilyen környezetben elhelyezhető, sehonnan sem fog kilógni, de nem is vonzza a tekintetet. A JBL jellemzően ennél extrább, formabontóbb kiegészítőket gyárt, az One Stage 200ID ilyen szempontból a konzervatív vonalat erősíti.

A termék végfelhasználói ára kevéssel 50 000 forint alatt alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés