Hamis Samsungból van a legtöbb

Az AnTuTu készített egy összesítést a legnagyobb számban másolt készülékekről, amely ez esetben nem egyes tulajdonságok, vagy formai elemek átvételét jelenti, hanem egy az egyben a készülék replikáját eredetiként beállítva. Ezek az eszközök általában megtévesztésig hasonlítanak a valódi modellekre, noha a hamis iPhone-ok esetében előfordul, hogy konkrétan Android fut rajtuk. Jobb esetben valami iOS-ra emlékeztető témával. Az AnTuTu adatai szerint az adatbázisában elérhető teljesítmény teszt eredmények 2,64%-a hamisított eszközöktől származik, amelyek a legnagyobb arányban a Samsung csúcsmodelljeit próbálják imitálni.


[+]

A hamis telefonok 36,23%-a Galaxynak hazudja magát, 8%-ban Galaxy S7 edge-nek, míg a kisebb variáns 2,81%-ban van jelen. Az ötödik helyet is egy Samsung foglalta el, a Galaxy W2016 a gyártó majdnem fél milliós összeget kóstáló, luxus kivitelű kagyló mobilja, amelynek tavalyi verzióját csak az iPhone 7 Plus előzi be. A top tízben megtalálható még a OnePlus 3T, illetve a Xiaomi Mi 5 is, a mintázat pedig egyértelmű. Jobbára felső kategóriás, csúcsmobilnak kinéző készülékeket próbálnak meg minél alacsonyabb költséggel előállítani.


[+]

Ennek nyilvánvaló következménye, hogy a legtöbb klón készülék hardveresen és szoftveresen is messze elmarad az eredeti modell képességeitől. A klónok közel 60%-a négymagos lapkakészlettel dolgozik és mindössze 30%-ukat szerelik valamiféle nyolcmagos szettel. A kijelző felbontása szintén az alsó, illetve középkategóriára jellemző értékeket mutat, a legtöbb ilyen holmi azért kap egy FHD megjelenítőt, de 32,45%-ban csak HD-re futja. Meglepő módon viszont majdnem 10%-ukba pakolnak QHD panelt.

Hirdetés