Hajlítható Samsung panelt kaphat a Google, az Oppo és a Xiaomi

Ez pedig azt is jelenti, hogy efféle készüléken dolgozik az amerikai és a két kínai márka.

A hajlítható kijelzős, összecsukható termékkategória tavaly még igazi kuriózum volt, idén viszont megugorhat az efféle kellékek száma, és akkor talán a döbbenetesen magas árak is mérséklődnek. A Huawei Mate X2 már 2021-es alapokra helyezte a műfajt, a Samsung is készül saját folytatásaival, kijelzőgyártó részlege pedig partnereit fogja ellátni efféle panelekkel, írja a The Elec. Konkrétan az Oppo, a Xiaomi és a Google került szóba – az előbbi kettőről rég óta szövöget ilyen terveket, működő koncepciókészülékeik is vannak, az Oppónak például a feltekerhető kijelzős fajtából.


Több gyártó kipróbálhatja magát a hajlítható képernyős kagylótelefon műfajban. A képen a Galaxy Z Flip [+]

A Google viszont eddig elég konzervatív volt dizájnoldalról, és egy összecsukható Pixel sokaknak nyálelválasztását indítaná meg, talán a 12-es Androiddal együtt elstartolva. Érdemes megjegyezni, hogy a forrásoldal szerint a Samsung Display konkrétan a partnereknek szánt megjelenítők fejlesztésén dolgozik, ami egyfelől elég biztossá teszi, hogy a márkák végtermékkel készülnek, viszont a fejlesztés még nem gyártás, ergo nem várható bejelentés a következő pár hétben.


A Mate Xs-féle nyitva tablet, csukva mobil műfajba is érkeznek új jövevények [+]

Az Oppo amúgy elsőre nem feltekerhető, hanem kagylótelefonnal kíván piacra képni hosszúkás, 7,7"-es belső és 1,5-2" körüli külső panellel. A Xiaomi 8,03"-es belső és 6,38"-es külső panellel számol már a foldos készülékfajtából, és kijelzőtémában a Visionox és a CSOT is a partnere. A Google pedig állítólag 7,6"-es hajlítható képernyőből rendelt.

Hirdetés