Gyengébb fizikumú lehet az új iPad Air, mint az előző

Visszalépés történt az összeszerelési minőségben az előző generációhoz képest, vékonyabb a hátlap, érezni az akkumulátort, írják többen a vásárlók közül.

Múlt héten pénteken megindult az új iPhone SE (3.gen) és az új iPad Air (5.gen) értékesítése több országban - köztük Magyarországon is -, a hétvégén pedig az r/Apple fórumán több olyan bejegyzés és komment is feltűnt, ami az új iPad Air összeszerelési minőségére panaszkodik. A felhasználók szerint az új  Air hátlapja érezhetően vékonyabb, mint a 2020-as negyedik generációs Air, egyesek a táblagépből érkező nyikorgó hangokról, mások üreges érzésről írnak, de van olyan is, aki szerint jobb kézben tartva az iPadjét nem tudja használni azt, a hátulról érkező nyomásra ugyanis megvetemedik a kijelző.

 

Az iStyle jóvoltából múlt pénteken hozzánk is beérkezett egy-egy az új Apple hardverből, az abszolút nem laboratóriumi körülmények között (értsd: otthon) elvégzett tesztem szerint tényleg vékonyabbnak érződik az ötödik generációs iPad Air hátlapja, mint például a 2020-as 11 hüvelykes iPad Pro háta. Nyikorgó hangokat, kijelzőt megbénító nyomást nem tapasztaltam, viszont kezemben tartva a tabletet, a jobb mutatóujjammal egy moderáltabb erősségű nyomás az alma logóval egyvonalban elég volt ahhoz, hogy a hátlap elveszítse stabilitását és rátolja a belsőt a kijelzőre, azon ideiglenesen apró fekete foltokat kreálva. Ugyanezt a 2020-as Próval nem tudtam megcsinálni, pedig az a táblagép sem arról híres, hogy külső erőhatásra megtartja integritását.

Ideiglenes, hátulról érkező nyomás hatására megjelent foltok az ötödik generációs iPad Air kijelzőjén.
Ideiglenes, hátulról érkező nyomás hatására megjelent foltok az ötödik generációs iPad Air kijelzőjén. [+]

2018-ban, az iPadek második, nagyobb dizájnváltásakor az iPad Pro úgy tört félbe, mint egy ropi. Ezt a csorbát némileg sikerült kiküszöbölni a következő generációkkal, de az 6,1 milliméter vastagságú iPadek továbbra sem a strapabíróság mintapéldányai, meghajlanak. A fentebb linkelt reddites fórumon többen írják, hogy az új Airt tokban használják, és úgy semmit nem vettek észre a felvetett problémából. Ez kézben tartva oké, de egy tömött táskába berakott tabletre simán hathat akkora erő, ami tokkal-vonóval együtt is károsíthatja már a vékony eszközt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés