Galaxy blog: Galaxy Tab 3 7.0 kékben

A Samsung nemrég dobta piacra a legújabb táblagép-szériáját, melynek tagjait már Magyarországon is meg lehet vásárolni. A Galaxy Tab 3 család három készüléket tartalmaz, melyek eltérő képátlóval (7, 8 és 10,1 hüvelykről van szó) és némileg különböző specifikációval rendelkeznek.

A mai blogbejegyzés főszereplője a legkisebb versenyző: a SamMobile szakportál értesülései szerint az eredetileg csak fehér színben kapható táblagép hamarosan kék színben is piacra kerül majd. A két variáns között azonban nem csak a szín tekintetében van eltérés, a kék variáns anyaghasználata is különbözik a legelső modelltől, a kiszivárgott kép alapján a lakkozott plasztikot ugyanis matt műanyag váltja. Ez komoly minőségi előrelépést jelent, a lakkozott borításon ugyanis jóval hamarabb megjelennek az ujjlenyomatok és egyéb zsíros szennyeződések.

A Galaxy Tab 3 7.0 egy 1024 x 600 képpontos felbontású, 7 hüvelykes képátlójú kijelzővel rendelkezik, a hátlap alatt egy kétmagos, magonként 1,2 GHz órajelű processzor és 1 GB RAM dolgozik. A hátlapi kamera 3 megapixeles, az előlapi fényképező 1,3 megapixeles, a háttértár kapacitása 8 GB, mely microSD-kártyával bővíthető. A készülék eredetileg Android 4.1.2-vel érkezett, ám már elérhető rá a 4.2.2-es frissítés.

Azóta történt