Galaxy blog: Galaxy Ace DuoS előzetes

Nemrég érkezett szerkesztőségünkbe a Galaxy Ace család legújabb egyede, a DuoS utótaggal ellátott készülék. A Samsung termékpalettáját ismerő olvasók ez alapján bizonyára be is tudják azonosítani a célcsoportot, a DuoS szócska ugyanis a gyártó kétkártyás készülékeit takarja. A hardveres képességeket tekintve egyébként a dél-koreai gyártó legerősebb dualSIM mobiljáról van szó, legalábbis amíg meg nem érkezik a Galaxy S DuoS.


[+]

A formaterv nagyban hasonlít a legelső Ace-re, a fekete és fehér színekben kapható telefon műanyag borítással rendelkezik. Az előlapon egy 3,5 hüvelykes képátlójú kijelző feszít, a felbontása HVGA, azaz 320 x 480 képpontos. Az érintéseket kapacitív módon érzékeli, egyszerre maximum két helyen; a képalkotási képességek terén egy 5 megapixeles, autofókuszos kamerát tud felmutatni a mobil.

A hátlap alatt egy Broadcom lapkakészlet duruzsol, melyben egy ARMv6 utasításkészletű, 832 MHz órajelű processzor található. Az 512 MB RAM mellett 3 GB belső háttértárat kapunk, utóbbi microSD-kártyával bővíthető. Az adatkommunikációs képességek terén 7,2 Mbps sebességű HSDPA-ra lehet számítani a szokásosnak mondható WiFi, Bluetooth és a-GPS triumvirátus mellett.


[+]

Mivel egy Galaxy modellről van szó, a telefonon Android fut, a 2.3-as rendszerverzió felhasználói felületét a már ismerős TouchWiz UI-ra cserélte a gyártó. Ez az új ikonkészlet, átvariált képernyőzár és a grafikai újdonságok mellett néhány extra minialkalmazást és programot is takar. Első blikkre ennyit szeretnénk elárulni a mobilról, hamarosan érkezik a részletes teszt, addig ajánljuk a szerdai MobilarenaTV-adást, melynek főszereplője a szóban forgó eszköz volt.

Azóta történt

  • Készül a Galaxy Ace 3

    Háromszáz euró körüli áron debütálhat a Galaxy Ace május-június környékén érkező frissítése.

Előzmények