Galaxy blog: Galaxy Ace 3 hivatalosan is

Bár már számos szivárgás és kémfotó utalt a Galaxy Ace utódjának létezésére, a Samsung most hivatalosan is megerősítette a Galaxy Ace 3 érkezését. Az Ace szériát a közép- és felsőkategória vékony határmezsgyéjére szánja a dél-koreai gyártó, az előző két modell sikere után nagy valószínűséggel az újdonság is korrekt eladási számokat fog produkálni. A specifikációkat nézve nagyjából kötelező ráncfelvarrás történt.

A telefon külsőleg tökéletesen illeszkedik az idei Galaxy készülékek sorába, az új Ász a Galaxy S4 formatervéből építkezik. A műanyag házba csomagolt mobil 121,2 x 62,7 x 9,8 milliméteres méretekkel rendelkezik, a hátlap a képek alapján matt plasztikból áll. A kamera 5 megapixeles, gyenge fényviszonyok mellett jól jöhet az optikától jobbra üldögélő LED villanó. A kijelző 4 hüvelykes képátlójú, a felbontása 480 x 800 pixeles, a felhasznált technológia TFT-LCD. A panel alatt három gomb található, a fizikai home billentyűt egy-egy kapacitív kezelőszerv (vissza és beállítások) fogja közre.

A borítás alatt egy jelenleg ismeretlen típusú lapkakészlet duruzsol, mely egy kétmagos, magonként 1 GHz órajelű processzort tartalmaz. A RAM mérete 1 GB, a belső memória kapacitása 4 GB, utóbbi microSD-kártyával bővíthető. Adatkommunikációs szempontból a már megszokott WiFi, Bluetooth és a-GPS trió mellé HSPA-t is kapunk: mobilhálózaton lógva legfeljebb 14,4 Mbps letöltési és 5,76 Mbps feltöltési sebességre számíthatunk, emellett LTE-képes kiadás is piacra kerül majd.

A Galaxy Ace 3 az Android legújabb, 4.2.2-es verzióját futtatja, a felhasználói felületet szokás szerint a TouchWiz váltotta. A megújult grafikai elemek mellett számos extra funkciót kapunk, a Smart Stay a szemmozgást figyelve tartja ébren a kijelzőt, az S Voice hangvezérlést kínál, az Easy módot engedélyezve pedig egy egyszerűsített UI tárul a felhasználó szemei elé. Bónusz alkalmazásokban sem lesz hiány, számos, a Galaxy S4-ről ismerős program előre telepítve megtalálható lesz az újdonságon. Érkezik többek között az S Translator fordítóprogram, az S Travel pedig az utazások szerelmeseinek jöhet jól.

A telefon megjelenési dátumáról és a várható árról jelenleg nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények