Galaxy blog: Bemutatták a Galaxy Tab 3 táblagépet

Hivatalosan is bemutatták a Galaxy Tab 3 névre hallgató táblagépet, mely a jelenleg piacon lévú hét hüvelykes Galaxy Tab 2 utódja. A kijelző nem változott, továbbra is 600 x 1024 pixel terül el hét hüvelyken. a felhasznált technológia sztenderd TFT. A káva vékonyabb az előd esetén tapasztalhatónál, a sajtóanyag szerint egykezes használatra szabták az eszközt. A 111,1 x 188 x 9,9 mellé 302 grammos tömeg társul (a 3G-modem megléte mindezen 4 grammot dob), a borítás műanyagból van. A megbonthatatlan hátlap alatt egy 4000 mAh kapacitású lítium-ionos akkumulátor pihen. A képalkotási képességek ellátására egy 3 megapixeles hátlapi és egy 1,3 megapixeles előlapi kamera szolgál.

A hardvert egyelőre balladai homály fedi, mindössze annyit lehet tudni, hogy a számítási műveletekért egy kétmagos, magonként 1,2 GHz órajelű processzor felel, mely mellett 1 GB RAM található. A háttértár mérete kiviteltől függően 8 vagy 16 GB, mely legfeljebb 64 GB-os microSD-kártyával is bővíthető. Adatkommunikációs szempontból WiFi (802.11a/b/g/n, 2,4 és 5 GHz, Channel Bonding támogatással) és Bluetooth (3.0-s verzió) egységekkel számolhatunk, a pozicionálás során GPS és GLONASS műholdakra is tud támaszkodni a tablet.

Szoftveres oldalon Android 4.1-et kapunk, természetesen TouchWizre cserélt felhasználói felület és egy rakás extra szoftver mellett. Az árazásról és a magyarországi elérhetőségről egyelőre nincs információnk, bizonyos régiókban viszont már május elején piacra kerül a WiFi-only verzió, melyet egy 3G-chippel kiegészített modell követ majd.

Azóta történt

Előzmények