Futurisztikus készülékekkel állt elő a Turing Robotic Industries

Hirdetés

A kevésbé ismert finn cég, a Turing Robotic Industries a napokban kezdte leszállítani első, Kickstarter kampánnyal megtámogatott készülékét, a napokban már bejelentett egy jövőre időzített készüléket, egészen elképesztő specifikációval, amit ma egyből sikerült is felüllicitálnia, bár a Turing Monolith Chaconne-ra azért még várni kell bő két évet. A gyártó szándéka szerint 2017-ben megjelenő eszköz, a Turing Phone Cadenza lesz a gyengébb verzió, két darab Qualcomm Snapdragon 830-as chipsettel, ami összesen 16 Kryo magot jelent, amihez 2x 6 GB LPDDR4X RAM-ot szándékoznak mellékelni. Az 1 TB-s belső tárhely a biztonság kedvéért bővíthető. Kétszer. Mivel két microSD foglalatot biztosítanak a négy darab nanoSIM slot mellé.

Az első Turing készülék
Az első, valóban létező Turing készülék [+]

A Cadenza leghétköznapibb komponense az 5,8 hüvelykes QHD kijelző. Ellentétben az összesen 20 megapixeles, kettős előlapi kamerarendszerrel, amit egy iMax 6K Quad nevű, 60 megapixeles hátlapi modul egészít ki. Áramforrásból három is kerül a nem specifikált méretű házba, amelyek összesen 100 watt-órás teljesítményt nyújtanak. A 2400 mAh-s egység grafén szupravezető alapú, míg az 1600 mAh-s telep hagyományos lítium-ion technológiát alkalmaz, kiegészülve egy hidrogén alapú cellából álló egységgel.

Turing Phone Cadenza
Turing Phone Cadenza [+]

A két év múlva esedékes modell, a Turing Monolith Chaconne hasonló paraméterekkel bír, viszont a központi vezérlő egység már három Snapdragon 830-at foglal magába 16 GB rendszermemóriával, az alap 768 GB tárhelyet pedig két 256 GB-os microSD-vel toldhatjuk meg, összesen 1,2 TB férőhelyet biztosítva. Valamint a kijelző is nagyobb lesz. Minden értelemben, így a 6,4 hüvelykes panel 4K felbontással fog bírni. A hidrogéncella további 20 Wh-val dobja meg a tartalékokat, viszont a grafén alapú nanotechnológia már nem csak az akkumulátorban jelenik meg, hanem a készülékház is a 2004-ben felfedezett anyagból készül, ami egyrészt keményebb a gyémántnál, másrészt rugalmasabb, mint a gumi, hogy a vezetőképességeiről ne is beszéljünk.

Turing Phone Monolith Chaconne
Turing Phone Monolith Chaconne [+]

Mindkét vason az úgynevezett Swordfish OS fog futni, állítólag komoly tanulási képességekkel rendelkező mesterséges intelligenciával kiegészítve. Viszont csak a Monolith Chaconne-nak lesz előcsúsztatható fizikai billentyűzete és lesz képes a kiterjesztett valóságot párhuzamos, valós idejű lekövetéssel kezelni, plusz valami A.L.A.N.-t is emlegetnek, amiről sejtelmünk sincs, hogy mi lehet. Igen érdekes lenne, ha a Cadenza már jövőre forgalomba kerülhetne, de legalábbis kissé átrendezné a mobiltechnológiáról alkotott jelenlegi képünket.

Azóta történt

Hirdetés