Hirdetés

Frissült a Mobilarena Android alkalmazása

Több ezer olvasónk töltötte le a Mobilarena androidos alkalmazását, amit házon belül fejlesztettünk. Az első verzió után rengeteg visszajelzést kaptunk, s igyekeztünk ezeket megfogadva úgy fejleszteni tovább, ami remélhetőleg számos ponton ténylegesen javítja a felhasználói élményt, s valóban alkalmas lesz arra az applikáció, amire szánjuk. Dr. Kind sok éjszakát töltött programozással, mivel rengeteg olyan apróságba futott bele, amivel eleinte nem számoltunk, ezekről majd külön írunk egy szösszenetet azok számára, akik kicsit mélyebben is benne vannak a témában.

Az új verzió két lényeges ponton változott. Egyrészt most már nem a böngészőt hívja meg a szoftver akkor, ha egy linkre kattint a felhasználó, hanem az alkalmazáson belül nyílik meg az oldal, így könnyebben és gyorsabban vissza lehet ugrani a főképernyőre. Ez viszont azzal jár, hogy a multitouch vezérlés nem érhető el, bár az alkalmazás automatikusan paragrafus szélességűre tördeli a tartalmat, de elhelyeztünk két gombot a felső sávban, amelyekkel lehet nagyítani, illetve kicsinyíteni. Nemsokára érkezik viszont a portálunk mobil verziója, melyben a zoomolás funkció fölöslegessé fog válni, így mi is ki fogjuk szedni az alkalmazásból. Természetesen előre és vissza is lehet lépkedni az oldalak között.

Nehezebben ugyan, de mindenképpen meg akartuk csinálni, hogy a háttérbe rakott alkalmazás új tartalom esetén az androidos készülékeknél megszokott módon értesítse a felhasználót akkor, ha új tartalom kerül ki az oldalra. Ezt az állapotsávban jelzi a szoftver, de természetesen a felhasználó állíthatja be, hogy milyen időközönként történjék frissítés, illetve teljes mértékben ki is kapcsolható ez a funkció. Az ehhez szükséges beállítási ablakot az alkalmazás legalsó részéről lehet elérni a mostani verzióban.

Bízunk benne, hogy ezekkel a lépésekkel valóban olyan irányba tudtunk elmozdulni, ami mindenki számára hasznossá teszi az applikációt. Természetesen lenne még min csiszolni, hiszen akár widget is készülhetne a szoftverhez, de ezt majd a következő frissítés alkalmával tesszük bele a rendszerbe, most inkább a többi platformra fókuszálunk (WP7 és iOS), hogy az okostelefon-felhasználók döntő része elérhesse a Mobilarena alkalmazását. A fórum nyitva áll, várjuk az építő jellegű észrevételeket.

Azóta újabb képességekkel is kibővítettük az alkalmazást, immár elérhető a teljes képernyős böngészés és a fektetett orientáció is, további információért katt ide.

Available in Android Market

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés