Felfrissült az iPod Touch

Apple A10 Fusion chipsettel és akár 256 GB-os tárhellyel válik ismét elérhetővé az ismert médialejátszó.

Az Apple hírnevét megalapozó egyik legfőbb termékcsalád volt az iPodoké, mostanra azonban kezdenek kikopni ezek az eszközök, igencsak szűk lett a paletta, és az érintőkijelzős Touch-széria is rendkívül régen frissült. Most sem történtek nagy változások, a formaterv változatlan maradt, a kijelző ugyanúgy 4 hüvelykes, 640 x 1136 pixeles LCD, mint eddig, hátul egyszerű, 8, elöl pedig 1,2 megapixeles kamera található. Nincs Face ID vagy Touch ID, kimaradt továbbá a 3D touch és a haptikus visszajelzés is, viszont a rendszer természetesen friss, tehát az iOS 12 fut rajta. Elérhető a csoportos FaceTime, illetve az Apple ARKit keretrendszere is fut rajta.


[+]

Hardveres téren az iPhone 7-féle Apple A10 Fusion chipet örökölte meg, ami ma már nem tűnik egy erőgépnek, viszont a közvetlen előd Apple A8 chipjénél jelentősen combosabb. Hatféle színben érhető el, rózsaszín, ezüst, asztoszürke, arany, kék és Product(RED) kiadások léteznek, a 32 GB-os alapmodell magyar árcímkéje 84 990 Ft, akinek ennél több kell, az vehet 128 GB-osat 124 990 Ft-ért, vagy a legnagyobb, 256 GB-os változatot 164 990-ért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Meghalt az iPod

    Az Apple kiárusítja a megmaradt iPod Touch készletét, de újat már nem gyárt. 20 év után véget ért az iPod pályafutása, felfalta az iPhone és a streaming.

Előzmények

Hirdetés