Exkluzív: kezünkben a Samsung Pixon!

A Samsung két hete mutatta be az M8800 nevű, de Pixon fantázianéven könnyebben megjegyezhető csúcskategóriás telefonját. Némi szervezés után (a hazai Samsung Mobile közbenjárásával) sikerült megkaparintanunk egy példányt, amely még nem teljesen végleges.

Samsung M8800 Pixon
[+]

A tesztre ezért még kicsit várni kell, de a Pixon már a bolti csomagolásban érkezett, úgyhogy itt és most prezentáljuk oldalunk történetének első "unboxing" videóját, amely a kicsomagolást, a tartozékokat és a telefont mutatja be röviden. (Iszonyat nehéz ám egy kézzel csomagolni, a másikkal pedig a kamerát tartani.)

A Pixon az F480-asra épül, egy jókora érintőkijelzőből, s az előlapon csupán három gombból áll. Oldalt persze vannak billentyűk, itt van a HOLD (billentyűzár), a kamera, a multimédia és a gyorsmenü billentyűje, valamint a microSD ajtaja, a Samsung szabványos adatcsatlakozója, illetve a hangerőt szabályozó gombok párosa is. A tartozékok között szétszedhető füles található, így nem sír annyira a szánk a 3,5 mm-es jack hiánya miatt, de egy nyavalyás miniUSB-nek azért örültünk volna.

Samsung M8800 Pixon
[+]

A menürendszer Widget-alapú, olyan, mint amilyet az F480-nál láttunk, csak itt több a kis biszbasz, amit ki lehet pakolni a készenléti kijelzőre, illetve újabbak letöltésére is nyílik lehetőség. Ami elsőre feltűnt: a rendszer gyorsabb, mint az F480-ban, ez már a kijelzőforgatásnál meglátszik.
Megújult a képkezelő menü, többféle elrendezésben is kirámolja a fotóinkat a szoftver a képernyőre, amelyek között a telefon döntögetésével is tudunk haladni. Itt sem tétovázik a Pixon, minden azonnal történik. A zenelejátszás frontján szoftveresen sok újat már nem lehet hozni, van FM-rádió, "music recognition", illetve MP3 lejátszó, amely kihangosítva is szépen szól.

Samsung M8800 Pixon
[+]

A hátlap fémből készült, ott trónol rajta egy 8 megapixeles optika, amellyel a hétvégén jónéhány fotót lőttem, de ismételten hangsúlyozandó, hogy ez még nem a teljesen végleges szoftver, tehát - ha minden igaz - a képminőség még javulhat. A Pixon 720x480 pixeles mozgóképet is képes rögzíteni.
Várjuk a végleges készüléket, hogy kompletten bemutathassuk olvasóinknak a Samsung M8800-át.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés