Erős Android One készülékek a BQ-tól

A spanyol BQ az Aquaris X2 és X2 Pro formájában igen életképesnek látszó ajánlatot mutatott be a felső-középkategóriában, aktuális hardverrel, Android One alapokon, korrekt árcetlivel. A készülékeket továbbra is az európai piacra optimalizálták, így kizárólag az 1/3/7/20 LTE sávokat használják ki Cat.6-os sebességgel. Az adatkommunikáció általában erős a gyártónál, így az Aquaris X2 és X2 Pro kétsávos WiFi-vel, aptX, A2DP és LE protokollokat integráló 5.0-s Bluetoothszal, NFC-vel, OTG képes Type-C porttal, GALILEO támogatással a GPS és GLONASS mellett. FM-rádió és jack csatlakozó van.

A BQ Aquaris X2 plasztik, míg az Aquaris X2 Pro üveg hátlapot kapott a fém kerethez.
A BQ Aquaris X2 plasztik, míg az Aquaris X2 Pro üveg hátlapot kapott a fém kerethez. [+]

A készülékek megegyező fizikai paraméterekkel rendelkeznek, az anyaghasználat viszont eltérő. Az Aquaris X2 fém keretéhez plasztik hátlap csatlakozik, míg az X2 Pro mindkét oldalát Gorilla Glass védi. A kialakításban más eltérés nincs, mindkét eszköz 150,7 x 72,3 x 8,3 milliméter, csak az X2 Pro 5 grammal nehezebb (168 g). A házba épített telepek 3100 mAh kapacitásúak, valamint elérhető a Quick Charge 4+ szabvány szerinti gyorstöltés.


[+]

Az 5,65 hüvelykes, FHD+ felbontású LTPS LCD megjelenítő 18:9-es képarányú, láthatóan a maradék alsó kávára helyezett jellegzetes BQ-féle értesítő LED-del, így a többfunkciós ujjlenyomat-olvasó a hátlapra került a vertikálisan rendezett dupla kamerarendszer társaságába. A főkamera egy f/1,8 rekeszértékű, 12 megapixeles egység f/1,5 apertúrájú 5 megapixeles segédszenzorral, dual pixel PD autofókusszal és kéttónusú LED villanóval. OIS sajnos nincs, csak szoftveres stabilizálás. Az előlapi kamera 8 megapixeles, saját LED segédfénnyel, szoftveres AI portré képességgel.


[+]

A hardver szintén rendben van, az Aquaris X2 3/32-os és 4/64 GB-os memóriakiosztással érhető el Snapdragon 636-os lapkakészlet mellett, míg az Aquaris X2 Pro Snapdragon 660-nal dolgozik 4/64 vagy 6/128 GB memóriával. A belső tárhely egyébként bővíthető, amennyiben nem élünk a dual SIM képességekkel. A vanilla Android élményt az Android 8.1-es Android One rendszer biztosítja, így egyedi kezelőfelület értelemszerűen nincs.


[+]

A készülékek további, de viszonylag egyedi jellemzője, hogy két darab 9 wattos multimédiás hangszóró áll rendelkezésre az audiotartalmak megjelenítéséhez. Az Aquaris X2 szénfekete és homokarany színben lesz elérhető 3/32 GB-os opció esetén 309 euróért, 4/64 GB-os kiszerelésben 339 euróért, ami az adóterheket is tartalmazza, így 97, illetve 106 ezer forintnak felel meg. Plusz 35 euró szállítási költség. Az Aquaris X2 Pro feketében, fehérben és ezüstben 4/64 GB-os konstrukcióban 122 ezer forintba, az abszolút csúcsmodell 6/128 GB-tal 160 ezer forintba kerül a BQ hivatalos oldalán. Majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BQ

Előzmények

Hirdetés