Érdekes PDA-k a Microsofttól

Hirdetés

A Microsoft SideShow nevű gépeit első ránézésre PDA-nak vagy UMPC-nek nézné az ember, azonban teljesen másról van szó. A TEXYT.com weboldalon az egyik fejlesztő mutatta be az új eszközöket.
Az érintőkijelzővel ellátott gépek PDA és PMP funkciókat egyaránt ellátnak, de nem a megszokott módon teszik mindezt: Bluetooth-on keresztül csatlakoznak egy Windows Vista-t futtató asztali géphez, szinkronizálják az adatokat (e-mail, RSS, találkozók, dokumentumok, stb.), valamint képesek lejátszani az azon tárolt médiafájlokat.

 

A chipek jelentős részét a taiwani székhelyű Winbond gyártja. Egyik alkalmazottjuk nyilatkozata szerint a legdrágább, QWERTY billentyűzettel ellátott modell ára "körülbelül 150 USD" lesz, míg a legolcsóbb, 3,5 hüvelyk átlójú kijelzővel rendelkező modellhez 80 USD körül hozzá lehet majd jutni.

 

A Winbond által bemutatott kütyük Microsoft logóval ellátott prototípusok voltak, a másik fejlesztő a Ricavision nevű cég. A bemutatott készülékek közül a kisebbik, 3,5 hüvelykes Ricavision FM 140 "Fridge Magnet/Scribber Device", a nagy, 5 hüvelykes pedig Ricavision FM 140 "eChatter" néven kerül majd forgalomba. Hogy pontosan mikor, azt egyelőre nem tudni, még a teljes specifikáció sem ismert. Azt tudni, hogy található rajtuk USB port, az akkumulátoros üzemidejük pedig megegyezik: 16 (!) óra. A fejlesztők azt remélik, hogy a SideShow gépek nem lesznek konkurensei a Pocket PC-knek/okostelefonoknak.

 

Azóta történt

Hirdetés