Eltűnhet a Galaxy Note sorozat

Lehet, hogy nem lesz több Galaxy Note? A Samsung inkább az S és a Fold szériába tenné a tollat.

Hirdetés

A Reuters szellőztette meg, hogy belsős források alapján már 2021-ben sem lesz új Note telefon a dél-koreai óriás új bejelentései között, mert egyszerűen elfogyott a levegő a Note sorozat körül azzal, hogy a széria emblémájának tekinthető S-Pent más, felsőbb árszegmensű modellhez is tudják majd kínálni. Ennek első példája a Galaxy S21 Ultra.

Samsung Galaxy Note
Az első Note [+]

Ez egyébként nem meglepő fejlemény, mert a Note sorozat hajnalán nem csak az S-Pen volt egyedül a széria különlegessége, hanem a nagy méretű kijelző is, ehhez viszont ez elmúlt években felnőtt a többi telefon is, most már egyáltalán nem kirívóan méretes a Galaxy Note, tehát maradt az S-Pen, ami egyedivé tette. A hardver sem extra, általában az aktuális Galaxy S komponenseiből épül fel a Note, persze itt-ott reszelnek rajta, például kaphat fejlettebb kamerát, de ezek marginális eltérések csupán.

S21 Ultra
S21 Ultra [+]

Már az első Fold megjelenésekor voltak olyan vélemények, hogy remek dolog ez kinyitva hatalmas kijelző, szinte ordít azért, hogy egy S-Pennel lehessen rajta dolgozni, a Z Fold2-nél pedig már sok visszajelzés érkezett, hogy szinte elvárták a júzerek, hogy erre is képes legyen a méregdrága készülék. Ezzel párhuzamosan az S21 Ultrához elérhetővé tették a technológiát, noha itt nincs fixen benne a készülékházban a toll, de közben iparági források szerint a Samsungnál is úgy taktikáznak, hogy a Note-okra igazából nincs szükség akkor, ha a következő Foldban már lesz S-Pen, ráadásul árszintben is közelednek a hajlítható és a hagyományos kialakítású Samsung csúcsmodellek egymáshoz.


Z Fold2 [+]

A hírek szerint a Samsungon belül már meg is kezdődött az erőforrások átcsoportosítása, a korábban a Note sorozat modelljein dolgozó mérnököket átpakolták a hajlítható kijelzős eszközök fejlesztéséért felelős csoportba, hogy az ősszel esedékes, idei második Unpacked eseményen ne csak a Fold, hanem az S-Pen miatt valamennyire a Note is kapjon utódot - még ha nem is ez lesz a neve. Ettől függetlenül talán még nem kell temetni a Note-ot, vannak olyan pletykák is, hogy mintegy hattyúdalként, de a Note 20 is kap egy FE variánst, ami az S20-nál igen jól sikerült.

Azóta történt

  • Nem szűnik meg a Galaxy Note sorozat

    De lehet, hogy idén nem lesz új modell. A szinte minden iparágat érintő szilíciumhiány miatt a Samsung elhalaszthatja az új Note bemutatását.

Előzmények

Hirdetés