Elstartolt a MediaPad M2 8.0

Elsőként írtunk a Huawei akkor még készülőfélben lévő táblagépéről, a nyolchüvelykes MediaPad M2 8.0-ról, amelynek egyik demó modellje ellátogatott az április végén, nagy érdeklődés mellett megrendezett Veletechre. Az előlapi védőüveget leszámítva 99,5%-ban fémmel borított ház és az 1200 x 1920 pixeles kijelző azóta Franciaországban is felbukkant, ahol kiderült, hogy amikor kapható lesz, várhatóan 349 euróba fog kerülni a Kirin 930-as SoC-vel, 2 GB RAM-mal és 16 GB-os belső tárolóval felszerelt változat.

Igencsak mutatós lett a MediaPad M1 folytatása
Igencsak mutatós lett a MediaPad M1 folytatása [+]

A készülék tavasszal azonban még nem állt startra készen, a hivatalos bemutatóra egészen tegnapig várni kellett, amikor a Pekingi Nemzetközi Művészeti Akadémián végre a végleges változat is felbukkant, méghozzá az összes típussal és a kínai árakkal. A 16 gigabájtos, WiFi-s kiszerelés 1588 jüanba (72 ezer forint), ennek az LTE-s változata 1888 jüanba (86 ezer forint), a 32 gigabájtos, WiFi-s darab szintén 1888 jüanba, 4G-s variánsa pedig 2288 jüanba (104 ezer forint) fog kerülni. A 32 gigabájtos, prémium kiszerelés 3 gigabájt RAM-mal érkezik.


Az 1 wattos hangszórók a készülék oldalain, alul és felül kaptak helyet, a térélményért az SWS 2.0 technológia felel [+]

A készüléken futó EMUI szoftver verziója 3.1 Android 5.1-es alapokon, melynek az érdekessége a Huawei saját osztott képernyős alkalmazásfuttatási megoldása, emellett magazinszerű kezdőoldalakat is aktiválni lehet. Ugyancsak jó hír a két, 1 wattos sztereó hangszóró, illetve a Harman Kardon Clari-Fi nevet viselő, hangzásjavító technológia használata. Az energiaellátásért 4800 milliamperórás akkumulátor felel, amitől az előd alapján remek üzemidőre számítunk. A hazai megjelenésről és az itthoni árakról egyelőre nem rendelkezünk információval.

A Harman Kardon Clear-Fi technológiája a zeneminőség javítását hivatott szolgálni
A Harman Kardon Clear-Fi technológiája a zeneminőség javítását hivatott szolgálni [+]

Ami a MediaPad 8.0 paramétereit illeti, az ezüst és arany színben megvásárolható táblagép 214,8 x 124 x 7,8 milliméteres, és 330 grammot nyom. Az előlapra 2, a hátlapra 8 megapixeles kamera került, az utóbbihoz ledes villanó is jár. A készülékhez többállású, hajtogatható tartó/tok is megvásárolható lesz. Visszatérve a nyolchüvelykes, 1200 x 1920 pixeles IPS kijelzőre, annak minőségéért a Huawei ClariVu technológia felel, melynek segítségével 400 nites fényerőt és tökéletes betekintési szögeket ígér a gyártó.

Azóta történt

  • Huawei MediaPad M2 8.0 - hangzatos ajánlat

    Komoly előrelépés az M2 a Huawei táblagépes felhozatalában, és nemcsak a kijelzőfelbontás nagyobb vagy a rendszersebesség fürgébb, a sztereó hangszórók is tisztábban szólnak.

Előzmények

Hirdetés