Elsőként az Oppo Find N3 mutatkozott be

Amit a mai nap folyamán a OnePlus Open követ. Mindkét eszköz elérhető lesz Kínán kívül is, a OnePlus Open nálunk is biztosan.

Az Oppo és a OnePlus is ma tartja a hajlítható modellek bemutatóját, az Oppónak már van múltja (méghozzá dicső) a műfajban, a OnePlusnak pedig az Open lesz az első ilyen eszköze, ami igazából egy Find N3, úgyhogy semmiképpen nem nyúlhatnak mellé. A BBK-s brandek nem várták meg a Qualcomm bejelentését, így a Find N3 Snapdragon 8 Gen 2-vel dolgozik 16 GB LPDDR5x RAM-mal és 512 GB UFS 4.0-s belső tárhellyel, dedikált hardveres adatvédelemmel a dedikált chipnek köszönhetően.


[+]

A készülék kellően vékony és légies lett a folyékony fém (liquid metal) szerkezetnek köszönhetően (cirkónium ötvözet), a legtöbb konkurensnél karcsúbb és könnyebb kialakítást eredményezve, de a Honor Magic V2-t azért nem sikerült maguk mögé utasítani az 5,8 milliméteres és 11,7 milliméteres vastagsággal (nyitva és összecsukva értendő), illetve a 239 grammos tömeggel, noha ez utóbbi érték simán valid a hagyományos kialakítású mezőnyben is. Akkumulátorból 4800 mAh összkapacitás fért a készülékbe, ehhez 67 wattos töltésteljesítmény társul.

[+]

A külső, 1116 x 2484 pixel felbontású AMOLED panel 6,31 hüvelyken tartja a hagyományos, 20:9-es képarányt, a megjelenítés pedig 10 és 120 Hz között dinamikusan alkalmazkodik, míg a belső panel 2268 x 2440 pixeles felbontást és 1-120 Hz-es dinamikus képfrissítést kínál 7,82"-es méretben. Mindkét panel 2800 nites maximum pontszerű fénysűrűséget ígér, szelfizni pedig a 32 megapixeles külső és 20 megapixeles belső szenzorral lehet, mindkettő támogatja a 4K felbontást.


[+]

A hátlapon három szenzor dolgozik a Hasselblad közreműködésével. A 48 megapixeles főkamera optikailag stabilizált szenzorát a Sony szállította az új  LYTIA-T808-as szériából, ami speciális pixelelrendezéssel és kétrétegű tranzisztortechnológiával ígér magasabb fényérzékenységet és jobb képminőséget 1/1,43"-es pixelméret mellett.


[+]

Az autofókusszal szerelt, 14 mm-es. f/2,2 rekeszértékű lencse mögött szintén 48 megapixeles szenzor dolgozik ultraszéles látószöggel, a 1/2"-es, szintén OIS-szal támogatott szenzor pedig 64 megapixeles felbontásban, periszkópos kialakítással, 70 milliméteres fókusztáv mellett biztosítja a háromszoros veszteségmenetes zoom lehetőségét, 145 milliméteren pedig a hatszoros hibrid zoomot. Mozgóképalkotás során mindhárom szenzor esetében opció a 4K 60 fps minőség, a főkamera pedig hajlandó mindezt Dolby Vision támogatással is abszolválni.

Az adatkapcsolati képességek is megfelelnek a csúcskategóriának, beleértve az NFC-t és az infra vezérlőt is, az 5.3-as, Low Energy és Low Energy Audio Bluetooth pedig támogatja az SBC, AAC, aptX HD, LDAC, aptX, és LHDC kódolást. A hang sztereóban, Dolby Atmos támogatással szól, a rendszerhangok pedig fizikai némítókapcsolóval is vezérelhetők. A Find N3 megkapta a TÜV Reliable Folding minősítését, ami 10 éves tartósságot ígér napi 100 vagy 10 év alatt 356.000 kinyitás után is, ez elvileg kisebb igénybevételt jelent, mint az Oppo saját tesztje.


[+]

Az Oppo Find N3 világszerte egyetlen memóriakonfigurációban (16/512 GB) lesz elérhető három színben és kétféle textúrával. A fekete és a bordó verzió műbőrkötesben választható, a zöld és a pezsgőarany matt üveghátlappal, utóbbi színben harmonizáló kamerapanellel. A készülék Szingapúrban mutatkozott, az ára átszámítva 1650 euró, ami nagyjából 635 ezer forint jelenleg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés