Előretört az Apple

Még mindig a Samsung vezeti a komoly visszaesést mutató globális piacot, az Apple viszont a kedvezőtlen gazdasági környezet mellett is visszaszerezte a második helyet.

Hirdetés

A Canalys második negyedévre vonatkozó adatai alapján a mobileadások nemzetközi viszonylatban 9%-kal estek vissza, de a piacvezető Samsung és a mindeddig harmadik helyet birtokló Apple azért fel tud mutatni némi növekedést az elmúlt évben. Mindkét piacvezető gyártó 3%-os növekedést produkált a tavalyi megegyező időszakhoz képest, rajtuk kívül minden toplistás brand eladásai visszaestek, így csúszott vissza a Xiaomi a harmadik helyre. Az Apple pozícióját egyértelműen az iPhone 13 széria népszerűsége mozdította felfelé, míg az alsóbb kategóriákban egyéb tényezők is közrejátszottak a visszaesésben.


[+]

Az Oppo és a Vivo egyelőre mindössze 1%-nyi részt veszített a tortából, a Xiaomi viszont hármat. A Canalys szerint a leginkább érintett szegmens a középkategória, egyrészt azért, mert rendkívül szaturált az árszegmens, másrészt az infláció és egyéb kedvezőtlen piaci körülmények miatt a fogyasztók a középkategóriából inkább hajlamosak a belépő szint felé mozdulni, míg a prémium szegmens jellemzően nehezebben és kisebb mértékben mozog lefelé.

Előzmények

  • Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága

    A legdrágább, legnagyobb, legtöbbet tudó iPhone bizonyos szempontból túlzás, de akinek nem kell egy ekkora batár, annak a Pro verzió is pont meg fog felelni.

  • Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!

    15%-kal jobb üzemidőt hozott egy minimális vastagodás és néhány gramm plusz tömeg. Megjött a szenzoros képstabilizátor, kisebb lett a notch, duplázódott az alap tárhely, és a tavalyi modell nyitóáránál olcsóbb is az újdonság. Ez az iPhone megéri az árát!

  • Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?

    Lehet, hogy a következő generációs iPhone-ok között már nem lesz mini verzió. Pedig ez a telefon pont az, ami után folyamatosan sír egy hangos közeg.

Hirdetés