Hirdetés
- Mire jó a mild hibrid?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Prémium funkciókat kapott a Sony új WF-C710N fülhallgatója
- Nem áprilisi tréfa lesz a Motorola Edge 60 Fusion
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Magyarországon is élesedett a Pixel 9 műholdas segélyhívója
- Egy kamerát dobhat, egy fontos S Pen funkciót visszahozhat az S26 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakablak93
őstag
Ezek szerint feltalálták a vezetékmentes töltést, fejlesztgessék még hogy, gyorsabb legyen, és még értelme is lesz!
Mielőtt valaki benyögné a jelenlegit én nem tartom annak, az még korlátoltabb és kényelmetlenebb mint a kábeles.
-
sempronnn07
csendes tag
5W már pont elég arra, hogy a legerősebb használat közben se merüljön a telefon.
Ha széles körben elterjedne, ezzel konkrétan elérhető lenne, hogy valaha is töltőre kelljen "tenni" a telefont. Nagyon magas lefedettség mellett (otthon, buszmegállók, üzletek, stb.) elég lenne kisebb akkumulátor is a telefonokba, maximum lefedetlen területen történő kiránduláshoz necces. Vagy akár a töltőport is elhagyható lenne, lásd iPhone 13 pletykák.
Talán majd egy pár 10 év múlva.
Megkockáztatom, ennek az 1000%-os lefedettsége mellett akksi se kéne a telefonokba, csak legyen "téreereje".
Addig is, a funkció biztosan kikapcsolható lenne, vagy szoftveresen beállítható, hogy a hírhedt 20 és 80% között tartsa az akksit.
A sugárzás egészségre gyakorolt hatását és hatékonyságot kell megoldani. -
<Lacy85>
addikt
Persze, a 80W sem folyamatos 80W-ot jelent, de azért jól látszik a grafikonon is, hogy elég sok plusz hővel jár, ami már nem feltétlenül tesz jót az akksinak.
A hosszabb távú hatása meg majd kiderül, mert mostanában szivárognak csak az ilyen elborult töltéssel rendelkező telefonok. -
BudaZ
csendes tag
Minden akkumlátor levesz a töltési erősségből az idő előrehalatdtával töltés közben, Egy darabig tartja csak a ráirtakat utánna lejjebb vesz. De ezért mondtam én is hogy okosan kell használni nem napon nem tokban kijelzővel lefelé forditva akkor nem lesz probléma a melegedéssel nyilván fog de minden melegszik....
-
atike
nagyúr
Ez azért egy olyan funkció amit lehet nem nagyon fogok akarni használni...
-
<Lacy85>
addikt
"Úristen tűző napon melegszik az akkumulátor akárcsak töltés esetén, hát miket beszélek én."
Itt most komolyan elgondolkodtam, hogy csak trollkodsz, vagy tényleg ennyire nincs lövésed sem még az ilyen egyszerű dolgokkal kapcsolatban sem.
Akksi belső hőmérsékletéről beszélünk.
A tűző napon először át kell melegednie a telefon borításának, a kijelzőnek, esetleg a nyáknak, majd az akksi burkolatának, szigetelésének, stb.
Mire eléri a káros hőfokot, kb. meg sem tudod fogni a telefont, olyan forró lesz. Ilyen esetben meg már rég letiltanak a telefonok a magas hő miatt. Szépen kiírja, hogy túl forró a teló és ha használni szeretnéd, akkor leszel szíves megvárni, míg lehűl.
Gondoltam ezzel nem mondok újat a szaki úrnak, de...No de hagyok itt neked 1-2 hasznos infót, hátha sikerül értelmezni a látottakat, olvasottakat:
És egy teszt a hiper-szuper töltésről:
"Super fast charge times are great, but it’s not a good thing if it negatively impacts long-term battery life. Temperature is a major factor in battery life.
The Xiaomi Mi 10 Ultra charges at 80W and reaches a peak of 43.8 ° C. Worryingly, this would be even higher if the phone could draw the full 120W. This is certainly a warning sign of the longevity of the battery, as the temperatures should ideally remain below 40 ° C."
Már a 80W is károsítja az akksit. 120W-os töltésnél még jobban melegedne.
De tudom, rajtad kívül mindenki hülye. Ha megengeded, idéznék egy nagyon okos embertől:"Baromságok írása helyett inkább maradj csendben. Értem én hogy nagyon jó lenne ha megmondhatnád a tutit, de tartsd meg magadnak. "
-
BudaZ
csendes tag
Már van 120wattal töltő telefon de csak Kínában kapható
Nyilván melegszik de nem folyamatosan adja le a 120wattot folyamatosan csökkenti másrészt nem szabad tokban tölteni telefont kijelzővel lefelé fordítva kell tölteni.
2részre van osztva az aksi ezért jobban bírja.
Szerintem semmi baj nincsen azzal hogy gyorsan tölt a telefon okosan kell tölteni és akkor ugyaneddig bírja majdnem mint egy lassú töltéssel rendelkező telefon. -
Noukoum
veterán
Eddig volt értelme diskurálni veled.
Hasonlóan érzek.
Ha párhuzamot akarsz húzni a napos idő és az akksi hőmérséklete közé
Úristen tűző napon melegszik az akkumulátor akárcsak töltés esetén, hát miket beszélek én.
Meg mi köze van a termelt hőnek ahhoz, hogy naponta hány ciklust raksz bele
Értő olvasásnak nevezik, vannak akiknek ez nehezen megy.
Az tény, hogy az akksi és a hő nem igazán barátok. Ha már 40W-nál is forrósodik a teló, akkor 120W-nál?
Még ki sem jött ilyen töltéssel telefon, de te már biztosan tudod, hogy nem lesz ártalmas. Amit arra alapozol, hogy? (szaki vagy és a kínaiak megváltoztatták a fizika törvényeit)
Baromságok írása helyett inkább maradj csendben. Értem én hogy nagyon jó lenne ha megmondhatnád a tutit, de tartsd meg magadnak. Azt gondolom hogy ez nem egy nagy elvárás. Hazugásgok és rémhírek terjesztése nem túl etikus, remélem érthető. És ne offold tovább a topikot, főleg nem ilyenekkel.
-
<Lacy85>
addikt
"Ja hogy kint vagy fél napot tűző napon és nem megy többre"
Eddig volt értelme diskurálni veled.
Ha párhuzamot akarsz húzni a napos idő és az akksi hőmérséklete közé...hagyjuk is.
Meg mi köze van a termelt hőnek ahhoz, hogy naponta hány ciklust raksz bele...tényleg hagyjuk.Az tény, hogy az akksi és a hő nem igazán barátok. Ha már 40W-nál is forrósodik a teló, akkor 120W-nál?
Még ki sem jött ilyen töltéssel telefon, de te már biztosan tudod, hogy nem lesz ártalmas. Amit arra alapozol, hogy? (szaki vagy és a kínaiak megváltoztatták a fizika törvényeit)
-
Noukoum
veterán
Itt neked kéne kicsit utána olvasnod a dolgoknak. Mert rossz emberbe kötöttél bele.
A sz@ros telefonod akkumulátorát 3 évre készítik, nem 20 évre. Szerinted 15 percnyi hőemelkedés miatt fog tönkremenni az aksid? Kimész nyáron 15 percre és tönkremegy az aksid? Ja hogy kint vagy fél napot tűző napon és nem megy többre? -10 fokban se megy tönkre? Akkor miről beszélsz? Attól fog tönkre menni az aksid hogy használod. Tudod töltöd, és lemeríted. Mert a sz@ros telefonodba minden nap beletolsz egy ciklust, az autódba meg (egy teslánál pl) 1/10-et.
Jó lenne nem összekeverni a kettőt, laikusok szokása de nem vagyok oda érte. A villanyautó akkumulátorát sokszázezer/millió km-re tervezik. Szoftveresen komoly figyelmet fordítanak rá hogy ne legyen komoly degradáció. Mert borzasztó drága cserélni. A telefonodnál meg 100euró és ki is cserélted, a kutyát nem érdekli ha ki kell cserélned. Mire te már bárminemű degradációt észrevennél mert te 120w-tal töltötted a mobilodat és nem 5w-tal addigra 3szor cseréltél akkumulátort. Akkor mégis mi a francról beszélsz még mindig. -
Noukoum
veterán
Ha nem tudnád a telefon mérete nagy fegyvertény kevesek számára, Kis telefonból meg nagyon kevés ha van egyáltalán az innovatív kínai oldalon.
Ellenben a telefonomban van 1800mAh aksi, amit itthon tudok tölteni stabil 12w-tal. Egy mai telefon aksija tegyük fel 4500mAh ami megfelel 30w stabil gyorstöltésnek. Ez már nem is olyan rossz, ugye?
Tehát nagyon akartál szólni, csak nem jött össze. Van ilyen.És nem fogja megsütni, csak ehhez érteni kéne kicsit a témához. De mondjuk aki ilyeneket ír.. Csak tudnám hogy miért szólsz bele. Engem se gyakran látsz divattopikban, nem véletlenül. Jó lenne ha ezt mindenki betartaná.
-
<Lacy85>
addikt
Valaki a 100W-os töltést preferálja, más meg nem a telefonon akarja megsütni a reggeli tojást. Már 40W mellett is elég keményen melegszik a P30 Pro. Szóval az ilyen 80-120W-os töltőkkel bohóckodjanak csak a kínai gyártók. Az akksi is szeretni fogja 1-2 éves távlatban.
A Sony legutóbbi csúcsmobilja 21W-ot támogat, az iPhone mellé 20W-os töltőt tudsz venni, Samsung 25W, LG V60 25W, Pixel 5 18W, stb.
Biztos ők a hülyék és csak a kínaiak az innovatívak. -
Rodi 4.80
senior tag
A kínaiak nagyon ráéreztek a maraggyotthonra, veszélyes lehet ha az egész világ rákap. Lassan megértik az emberek hogy a konteók nem is annyira konteók. A covid csak ürügy hogy a nagy halak bekapják a kis halakat.
-
válasz
Schuler888 #10 üzenetére
A vezetékes és vezetékmentes töltők sem rögtön 30-40-50W-ról indultak. :)
Valahol el kell kezdeni. -
joey04
titán
Na ennek lenne értelme. Sok éve bemutatták már, de akkor csak távoli jövő volt. Mondjuk a használható szont továbbra is min 5 év szvsz.
-
tha_answer
őstag
Na ez lesz a fasza. 5 mrd mobil vezeteknelkuli toltese. Energiapazarlas a kobon.
-
skyrush7
aktív tag
Pontosan. Lassú az 5W? Akkor nem adunk mellé.
-
válasz
SkyLine3000 #18 üzenetére
Nem neked készül
.
Én ennek több hasznát látom, mint a Qi-nak, ahol a töltőt úgy is bedugod.. Tehát akkor ugyanott vagyunk. Tény, nem jó a sok sugárzó eszköz... De azért Csernobilba se biztos hogy kéne retúrjegyet venni... -
BudaZ
csendes tag
Hát igazából majdnem ennyivel tölt az ÁLYFON szóval nekik megérné ők szeretik a lassú töltést!
-
SkyLine3000
addikt
OKé. De nem vágom, ha egy szobában van a teló és a töltő, akkor miért nehéz rátenni, vagy rádugni a töltőre? Ráadásul egy átlag szobában majd minden falra jut konnektor. A hosszabbítót is már feltalálták legalább két hete... Az emberi lustaság fokozhatatlan...
A következő mi lesz? Álomkeltő alfaritmus generátorral lehet majd a telót tölteni?
Így is már annyi "sugárzó" ketyere van egy lakásban, hogy lassan Csernobil biztonságosabb lesz....
Nem azt mondom, h haszontalan elképzelés, meg értem is a lényegét, de tudnám nélkülözni.
Meg ha egy ilyen töltővel egy helységben lenne az ember, akkor folyamatosan töltené az aksit, vagy hogy? Mert ha azt akarom, hogy ne töltse, úgyis oda kéne battyogni a töltőhöz mondjuk lekapcsolni... Na, jó. Inkább ejtem a témát. -
zorzy4
addikt
Én már anno amikor először halottam az, hogy vezeték nélküli töltő, kapásból azt hittem, hogy ilyen technológia lesz. Ennek van értelme. Nem annak, hogy rá kell tenni. Az még rosszabb mint a kábeles megoldás. Annál legalább, nem szakad meg a töltés, ha felveszed.
-
virkir
veterán
válasz
DIESELPOWER #13 üzenetére
Arra az emberiség 98%-a immunis.
Ami nincs az ugye nem tud elromlani. -
vicze
félisten
válasz
Schuler888 #12 üzenetére
Energia pazarlás de igen.
Sok egyéb "apróbb" problémája is van pl. hogy drirekt rálátás kell, így nagyon nem mindegy hova helyezed el, a legnagyobb gond meg a mérete.
Valós alternatíva az ilyen lenne. A cikkben lévő megoldás inkább gimmick mint valósan hasznos.
-
DIESELPOWER
aktív tag
Agyrák.
-
rajd
tag
válasz
Schuler888 #10 üzenetére
Szerintem is a töltési hatékonysága nem veszi fel a versenyt még az alap töltőkkel, sem, itt az automatikusság lehet a nyerő. Ha mondjuk átmegy az ember az ismerőseihez kártyázni, addig ott nem merül a készüléke, jó esetben még pár százalékot tölt is. Otthon meg ott az egész éjszaka...
-
Mr.Silkó
veterán
Érdekes fejlesztési irány, amennyiben az emberi szervezetre nézve biztonságos technológiával fog rendelkezni, akkor komoly újítás lehet, jövőbe mutató.
-
A készülék gyakorlatilag mmWave hullámjeleket, egy egyenirányítón keresztül alakít át a mobil akkumulátorába tölthető energiává, így ér el akár 5W-os teljesítményt, akár néhány méteres távolságból.
Az 5G-t felgyújtogatók ugyanazt fogják szólni, mivel ez is arra épül
Tehát mondhatjuk úgy, hogy az 5G-t felhasználva "gyűjt" áramot a készülék
-
rajd
tag
El tudom képzelni az 5G fóbia után ennek milyen lesz a fogadtatása. Pont most néztem valami ilyet a Motorolától is (1m-est). Amellett hogy ez nekem is para már...
-
Nekem tetszene ez az ötlet az egészségre gyakorolt hatást kérdéses...
-
-
beno52
tag
Így neveld a
sárkányodrákod 2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A távoli töltés lehet a következő pár év egyik nagy újítása, persze legalább annyi kérdést vet fel, mint amennyi problémát megold.
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Részletfizetés elérhető , bérlési lehetőség elérhető LENOVO LEGION SLIM 5 16APH8
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest