Egyre valószínűbb, hogy a Galaxy Note 5 sem lesz bővíthető

Ha hihetünk az állításoknak, akkor az augusztus 13-án megrendezésre kerülő Samsung Unpacked rendezvényen többek között a Galaxy Note 5 is bemutatkozik. Az Evan Blass által vezetett, @evleaks névre hallgató Twitter-csatorna a kéminformációkat szállító források közül a megbízhatóbbak közé tartozik, most pedig a Note 5 specifikációjáról árulkodott.

Kiváló minőségű renderképeken mutatkozott a Samsung Galaxy Note 5
Az egyik neves, tokokkal foglalkozó cégnek köszönhetően renderképeket már láthattunk a bejelentés előtt álló Galaxy Note 5-ről. [+]

Blass szerint a Note 5 a Galaxy S6-hoz hasonlóan 14 nanométeres Exynos 7420 lapkakészletet kap, ARMv8 utasításkészletű, big.LITTLE architektúrájú, nyolcmagos processzorral, amiből négy mag 1,5 GHz-en pörög, a másik négy pedig 2,1 GHz-en. Az egyetlen különbség, hogy a phablet 4 gigabájt RAM-ot kaphat. Valószínű, hogy a Note 5-be kerülő 5,66 hüvelykes kijelző QHD (1440 x 2560 pixel) felbontású és Super AMOLED technológiájú lesz, a hátlapra 16, az előlapra pedig 5 megapixeles kamera kerülhet. Az Android 5.1.1-gyel érkező phablet 32 gigabájtos belső tárolóegységgel érkezik, ami valószínűleg nem lesz bővíthető, a Galaxy S6 esetén is ezt láthattuk, a hivatalos magyarázat szerint a villámgyorsan működő UFS 2.0 lapkák mellé kerülő lomha microSD csak lassította volna a rendszer működését.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés