Hirdetés
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- Mit csinálsz, Nokia?
- Idén mindenki siet valahova
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rothmanakos
tag
Tényleg design-os. Bár nem tudom, mekkora piaca lesz, ha már a WATCH-ban is van EKG, és gondolom a tendencia az lesz, hogy belerakják majd más órákba-mobilokba is idővel, és akkor nem kell a plus hardware hozzá
Sony Xperia Tablet Z2, Sony Xperia Z2 (korábban Sony Xperia S, Nokia C7, Nokia N8)
-
DDA40X
aktív tag
válasz
Rothmanakos #1 üzenetére
Ami a watchban van, azt maximum az Apple nevezi EKG-nak. De attól azért messze van, pl pontosságban is..
Nem kell mindent beszopni, amit az Alma kiköhög. -
joghurt
addikt
Nagyon dizájnos, ráadásul most egy brutális PR-kampányba kezdtek. (Körül lehet nézni, a magyar online sajtó mekkora részét érték el a napokban, az Appla Watch hírek hátára felkapaszkodva.)
Én kipróbáltam a gyakorlatban is, a cég orvos szakértőjének jelenlétében. Az eredményekben szereplő anomáliákra rákérdeztem, de nem sikerült megnyugtató magyarázatot kapnom rá tőle.
Miközben egy hónappal előtte vettem részt egy kardiológiai kutatásban a Sportkórházban, ahol szívultrahangtól kezdve mindenfélét megnéztek rajtam, igen alaposan.Szóval nem zárom ki, hogy vannak olyan állapotok, amikben hasznos lehet, de inkább csak egy jópofa játékszernek tartom.
[ Szerkesztve ]
A tej élet, erő, egészség.
-
bigsee
addikt
Játékszer ide, dizájn oda, szerintem egy jó kezdet egy olyan - amúgy is ebben kezdünk már élni, nem?! - okosvilágban, ahol még az izzó is rádszól, ha zsírosat eszel... Sok ember életét mentheti meg egy ilyen kütyü, ne sajnáljuk tőlük. És még hogy magyar is, hmmmm...
MDA Compact II - ... - Mi 11t pro
-
atike
nagyúr
Grat nekik!
-
fRooStzzZ
senior tag
Igen, korábban már volt egy hír vagy teszt róla, hogy a VM-ban is ezt használják, és én mint állandó "vendégük" rákérdeztem mennyire is használják ezt, pont semennyire.. Ez mindenre jó, kiállítani egy vitrinben a CVC-n és hasonló dolgokra, de komolyabban senki sem használja ott. Ha valaki ott fekszik, holtert kap, ha sürire megy nem ilyenekkel bohóckodnak. VM nem foglalkozik vele, bármennyire is van Merkely prof emlegetve a készülék ajánlásánál.
Nekem se akartak ilyet felajánlani akár megvételre, akár használatra pedig az elmúlt 1,5 évben majdnem többet voltam ott bent mint itthon, szóval lehet hogy a kinézete miatt kapott díjat, de ezen felül nem sok értelmét látják.. Ha monitorozni kell, vagy ilyesmire akkor kérek egy (vagy veszek egy) 24 órás holter-t ami messze sokkal több mindent ki tud hozni belőlem mint ez a valami. Igaz az ára más, de egy normálisabb vérnyomásmérő is néha tud jobb lenni mint a wive[ Szerkesztve ]
-
somogyib
őstag
Szép letisztult dizájn, szerintem feketében jobban mutat. (ha kukacoskodni akarok, azt mondanám, hogy én a feliratot kisebbre vettem volna
).
(#1) Rothmanakos ahogy én tudom ez egy hivatalos besorolású orvostechnikai eszköz, ami azt jelenti, hogy különböző megfelelőségi szabályoknak kell megfelelnie. A watch-ok nem hiszem, hogy ilyenek.
[ Szerkesztve ]
-
Zé.
tag
Egy éve használom a készüléket, még nincs nagy baj, de már jelezte a
WIWE, hogy néha gondok vannak. Ezért orvoshoz fordultam. [B]Az adjunktus
doktor úr a bemutatott eredményeket nem tartotta mérvadónak, mert
az átvitelkor zavarforrás lehet, számára egyáltalán nem hiteles a mérés!
Szívultrahang, egynapos Holter készülék eredmények után lehet bármit
mondani. Egyébként zajlik a melkaspántos változat fejlesztése, ami
pontosabb, és hiteles mérést tenne lehetővé. Az a gond, hogy az orvosi
EKG vizsgálat is percekig tart. Ekkor általában nincs gond, viszont máskor
van panasz. Még a 24 órás Holter is kevés lehet. Persze lehet vásárolni
komolyabb készüléket is, jóval drágábban, de kezdetben senki nem gondol
arra, hogy milyen sűrűn, mi lehet a probléma... Arra tökéletes, hogy
felhívja a figyelmet arra, hogy elmenjen az ember kardiológushoz, mert
egyébként ezt nem tenné! Hasonlóan a lázmérőhöz, jó lenne mindenkinek.
A jelenlegi tudásával mobiltelefonba integrálva lenne piacképes, ---
de a fejlesztések, a szabadalmi védelem miatt a gyártó szeretne
profitálni belőle. A telefon segítségével történő kardiogram küldés jól
hangzik, --- de az adjunktus doktor úr ilyenekkel nem foglalkozik!... -
Nekem is van itthon, és mivel volt a setup körül némi probléma (használt készüléket vettem, fiók alá behúzni problémás, ha az előző tulaj nem választja le a sajátjáról), de a support gyorsan segített, ez erős plusz pont. Az anyaghasználata nem nagy szám, ez kisebb mínusz pont, talán a funkcionalitás indokolja. Az app viszont instabil, és fél éve nem kapott frissítést, ez nagy hiba!
Egyébként van a családban tachycard, miatta is vettem, jelzi is nála, hogy gebasz van. Nekem kicsit stresszes az életem, van is némi sárga jelzés az eredményekben. A család többi tagja teljes zöldet kap a méréseken. Na szóval, sokan nem értik a lényeget. Ez nem egy professzionális gép kisméretben. Ez egy célhardver, ami ha jelez, baj van, el krll menni vizsgálatra. Olyan, mint a kocsikon a check engine lámpa. Erre a szerepre pedig kiváló. Minden családi összejövetelen lemérem vele a családot, így 2-3 havonta mindenkinek van egy rutin vizsgálata. Ha csak 50 százalékos a pontosság, akkor is hamarabb bukik ki a gebasz, mint azoknál, akiknek csak akkor csinálnak fullos EKG-t, amikor már panaszuk van. Ezt így kell felfogni, nem milliós gépekkel megpróbálni összevetni egy nyilvánvalóan nem pro eszközt.
Tavaly kissé zavart a bunkóságom, de 2023-ban végre változtattam a dolgokon. Már nem zavar.
-
fRooStzzZ
senior tag
Nem tudom mennyire jelzett volna nálam vagy sem ez a készülék, mert lényegében én megfázáson kívül sosem voltam beteg, csak egyik napról a másikra elfogyott a levegő, majd a drága Dr-nő tüdőembólia gyanúval beküldött a kórházba, majd 3. nap közölték velem, hogy ebből szívátültetés lesz.
Kőműves létemre sosem fáradtam, nem éreztem hogy valami bajom is lenne, csak köhögtem ami egy 0/-10 fokos 1 havi kinti munka után megfázásra vagy tüdőgyuszira utalhat.
Mai napig nem tudni mi okozhatta nekem vagy nálam ezt, de már úgy is mindegy.. 10-13% közt volt az EF, ami valljunk be arra elég volt hogy megvárjam egy egy száguldozó motoros hibáját.
Azért is írtam, hogy a VM-ban ilyet csak a vitrinben láttam az elmúlt 1,5 év alatt.
Egy korábbi cikknél ki lett vesézve ez mennyire hiteles vagy nem ez a készülék, illetve egy normálisabb vérnyomásmérő is tud problémákra utaló dolgokat felfedezni.
Meg kell hagyni az ötlet jó, ez még hagy maga még után némi fejleszteni valót, -
Ja, így már értem. Szerintem egy ilyen eszköz inkább adjon fals pozitívat, mint adjon hamis biztonságérzetet. Azért vélhetően nem puszira kapta a minősítéseit, nem gondolom, hogy totál használhatatlan.
Tavaly kissé zavart a bunkóságom, de 2023-ban végre változtattam a dolgokon. Már nem zavar.
-
válasz
Aprósólyom #17 üzenetére
Volt itt róla teszt korábban, plusz a termék weboldalát ajánlom áttekintésre.
-
somogyib
őstag
-
VIC20
őstag
Modern, sivár, ocsmány kinézet.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A magyar fejlesztésű mobil EKG elnyerte a a Magyar Formatervezési Díj Termék kategóriájának fődíját. Mi is mondtuk, hogy jól néz ki.
- E-roller topik
- Diablo IV
- Az emberek többsége szerint az AI véget vet a civilizációnak
- Újabb nagy felhős hibát vétett a Toyota
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Computex 2023: megreformálta az SFX tápszabványt a Streacom
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Ford topik
- További aktív témák...
- LG Töltő/USB-Microusb Adatkábel Új Eladó! G2/G3/G4/V10/G-Flex/Nexus5 Típusokhoz.
- Airpods Pro Magsafe - Media Markt garis
- Samsung 45W Gyorstöltő USB-C, Új, S20Ultra, S22-S23+ és Ultra Típusokhoz Eladó!
- Nokia 6300 gyári driver szoftver CD lemez, újszerű (kb. egyszer volt használva), gyűjtőknek pl.
- (Samsung S21+) és (Google pixel 6 pro) tokok
Állásajánlatok
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest