Drágább és olcsóbb is lesz a Galaxy Watch 5

Az alapmodelleket valamivel kevesebbért, a Classic változatot váltó Pro modellt viszont magasabb áron lehet majd beszerezni.

Augusztus 10-én jönnek a Samsung új csúcskategóriás mobileszközei, melléjük pedig két új órával is készül a gyártó, ezt egy ideje már tudjuk. A Dealntech (via GSMArena) oldalának sikerült előásnia egy európai viszonteladótól az árakat és az órák méreteit is, ezek alapján pedig azok örülhetnek, akik az alapmodellre pályáznak, mert a Galaxy Watch 4-nél visszafogottabb áron indít majd a 40 és a 44 milliméteres Galaxy Watch 5 is.

Így alakul majd a Galaxy Watch 5-ös széria árazása.
Így alakul majd a Galaxy Watch 5-ös széria árazása. (forrás: Dealntech) [+]

A Pro változat azonban drágább lesz, mint a Watch 4 Classic volt tavaly, s ebből csak egy méretben, 46 milliméteres tokozással választhat a vásárló. Az árazás 260 euróról indul a 40 milliméteres óra esetében, 287 euró lesz a 44 milliméteres, és 430 euró a 46 milliméteres Pro modell esetén. Az elődnek számító Galaxy Watch 4 indulóára 270 euró volt (40 mm), a nagyobb modellért 300 eurót kért a Samsung (44 mm), a Classic pedig 46 milliméteres tokozással 400 euróról startolt. A két alapmodell várhatóan sok változást nem hoz majd külső megjelenésben és tudásban sem, a Pro változatról pedig úgy hírlik, dobja a forgatható lünettát, de robosztusabb lesz, mint a tavalyi Classic modellek. Az órák szoftveresen nem különböznek majd, Wear OS 3.5-öt fognak használni One UI 4.5-ös kezelőfelülettel.

Előzmények

Hirdetés