Drága mobilokhoz magasabb adók

Az Európai Bizottság extra adóterhet róna ki bizonyos tévénézésre és navigációra alkalmas telefonokra, mivel azok funkciói messze túlmutatnak a hagyományos értelemben vett telefon szolgáltatásain. Az elmúlt 12 év során a telefonokat nem terhelték vámtételek az Információ-technológiai Egyezmény (ITA, Information Technological Agreement) értelmében, miközben számos más informatikai eszköz már vámkötelessé vált. A gyorsan fejlődő mobiltelefon iparág azonban messze túllépte a korábban csak beszélgetésre és szöveges üzenetek küldésére alkalmas készülékek világát és mára igazi multimédiás szupergépekke váltak. Ezek közül néhányat hamarosan extra adókkal terhelhet az EU. A tévénézésre alkalmas készülékek importját 14, míg a műholdas navigációra alkalmas eszközök behozatalát 3,7 százalék vám terhelné, míg később a QWERTY billentyűzetes és minőségi kamarás mobilok is hasonló sorsra juthatnak. A legnagyobb telefongyártók közül a Nokia és a Sony Ericsson hangot adott aggodalmának, hogy ezen lépés tovább csökkentheti a jövőre előirányzott amúgy sem éppen rozsás eladásokat.

Azóta történt

Előzmények

  • NSN: Környezetbarát hálózati elemek

    A Nokia Siemens Networks a megújuló energiák és újrahasznosított anyagok bevetésével kíván környezetbarát megoldásokat kínálni.

  • Broadcom: 802.11n mobilokba is

    A Broadcom legújabb megoldása minden korábbinál nagyobb sávszélességű WLAN elérést kínál mobiltelefonokhoz.

  • Bővül a T-Mobile Mobil TV

    Egy új csatorna és műsorújság várja az előfizetőket a magenta szolgáltató mobiltelefonokra optimalizált televíziós szolgáltatásában.

Hirdetés