Doppingolja a Snapdragon 865-öt a Qualcomm

A Qualcomm még az előző év végén leplezte le az 5G-re fókuszáló rendszerchipjeit, amelyek része volt a Snapdragon 865-ös SoC is. Ennek a paramétereit az előbb linkelt cikkben szereplő táblázat részletezte, így erre külön nem térnénk ki, viszont most bemutatkozott a 865+ jelölésű változat, amely a felhasznált lapka tekintetében ugyanaz, viszont nagyobb órajelek elérésére képes.

A processzorrész tekintetében az egy szem Cortex-A77-es mag 2,84 GHz helyett már 3,1 GHz-en fut, ami azt is jelenti, hogy megszületett az első ultramobil SoC, ami áttörte a 3 GHz-es határt. Az Adreno 650-es IGP tekintetében a Qualcomm nem adta meg a pontos órajelet, de annyit elárultak, hogy 10%-ot sikerült növelni a teljesítményén az eredeti, Snapdragon 865-höz viszonyítva. Ezt figyelembe véve az új órajel 650 MHz környékén lehet.

A Snapdragon 865+ természetesen valamivel többet fog fogyasztani, hogy elérje a megnövelt teljesítményt, de az energiahatékonyság hasonló szinten marad, így jó alternatíva lehet az érkező csúcstelefonokba. Ezek várhatóan az év későbbi részében érkeznek.

Azóta történt

Hirdetés