Hirdetés

djuice blog: Pályaválasztást támogató programsorozat indul

A djuice az utóbbi időben azon munkálkodott, hogy 26 év alatti célcsoportjának olyan ingyenes és hasznos programokat dolgozzon ki, melyek a fiatalok egyéni törekvéseit támogatják, akár jövőjüket is jelentősen befolyásolhatják. A djuice Nyílt Nap programot a márka saját, fiatalok körében végzett kutatása ihlette, miszerint a felsőoktatásban tanulók közel egynegyede az első év során már nem biztos abban, hogy a számára megfelelő szakon tanul, a djuice Nyílt Nap célja, hogy különböző szakmákba valódi bepillantást nyerjenek az érdeklődő jelentkezők, akiket ezáltal az esedékes vagy még megléphető pályaválasztás folyamatában is segíteni tud a mobilmárka. Sokan az érettségi után szembesülnek azzal, hogy nem tudják eldönteni, merre induljanak tovább.

A djuice minden héten más hivatást helyez a középpontba, így a szerencsés jelentkezők betekintést nyerhetnek az éppen meghirdetett mesterség minden egyes szegmensébe. Azok, akik eddig bekapcsolódtak a programsorozatba, már több kereskedelmi rádióban jártak és az MTV Médiaguru című műsorában a TV-s műsorszerkesztéssel ismerkedhettek. Eltölthettek egy napot Makány Márta öltözéktervezővel, ott voltak az Euphoria hangstúdióban zajló lemezfelvételen, asszisztensek állhattak egy ételfotózáson egy hivatásos stylist mellé, megismerkedhettek a székesfehérvári Vörösmarty színház színészeivel és az Operettszínház fáradhatatlan előadóival, a gasztronómia iránt érdeklődők pedig egy napra séf segédnek állhattak az U26 konyha főszakácsa, Bernát Dániel mellé. A bemelegítő alkalmak után a program most felpörög!

Ezen a héten egy hagyományosabb, talán kevésbé divatos szakma kerül bemutatásra: 3 fő jelentkezőnek lehetősége nyílik meglátogatni Semmelweis Egyetem I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetét. A körülbelül 2 órás program ideje alatt egy patológus magyarázza el és mutatja meg, hogy a sebész által eltávolított műtéti preparátumból hogyan lesz számítógép képernyőjén értelmezhető, digitalizált metszet. Jövő héten a Mobilaréna szerkesztőségében tehetnek látogatás és a Paksi Atomerőmű is várja az érdeklődő jelentkezőket, a látogatásnak szomorú aktualitása is van a Japánban történt katasztrófa okán. Néhány héten belül pedig a Maxima szerkesztősége, a Sofitel csapata, a Richter gyógyszergyár különben szupertitkos kutatólaboratóriuma és a nyíregyházi LEGO gyár is a djuice Nyílt Nap program állomásai lesznek.

A tervek szerint a látogatható szakmák és helyszíne folyamatosan bővül, de nyílt forráskódú márkaként a djuice a fiatalokat bevonva szervezi és tervezi nyílt napjait az egész ország területén. A teretadunk@djuiceteam.hu címre „djuice Nyílt Nap” tárggyal várják a fiataloktól az ötleteket és cégek, vállalatok jelentkezését egyaránt, amivel hozzájárulhatnak a célközönség pályaválasztási sikereihez. További információk a http://www.djuice.hu/nyilt-nap weboldalon találhatók.

Azóta történt

Előzmények