2018. január 19., péntek

Gyorskeresés

S​z​p​onzo​r​un​k​

Útvonal

Hírek » CES blog rovat

CES blog: Los Angeles kipipálva

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

Nem maradt ki az angyalok városa sem, Santa Monica és Venice Beach mellett némi Hollywood is belefért az időnkbe.

Egy laza 9 órás alvás után vágtunk neki Los Angeles-nek (amit nagyon megérdemeltünk a tegnapi kialvatlanság után), a szállásunk Hesperiában van, mely egy másfél órás utat jelent. A Motel 6 bőséges reggelije (kávé) után kocsiba pattantunk, feltankoltunk enni- és innivalóval a szomszédos Walmartból, majd elindultunk az angyalok városa felé. Szinte végig autópályán mentünk, ami nem túl izgalmas, a városhatárt átlépve viszont már lehetett ámulni a pálmafák tengerén, LA felhőkarcolói pedig távolról is remekül mutattak. Arról nem is beszélve, hogy nagyon jó időnk volt, Los Angelesben 20 fok és tűző napsütés fogadott minket, úgyhogy kabát nélkül jártuk be a várost.

Santa Monica partja a kikötőről nézve
Santa Monica partja a kikötőről nézve [+]

Az első állomás Santa Monica volt, mely Los Angeles nyugati részén található. Az óceánparttal kezdtük, mely nagyon hangulatos, többek között arról is híres, hogy itt forgatták a Baywatch című sorozatot. Malmoztunk egy darabig, C. J. sajnos nem tűnt fel, úgyhogy átsétáltunk a kikötőhöz, mely egyben vidámparkként is funkcionál, valamint a híres Route 66 is itt ér véget.

Los Angeles felhőkarcolói
Los Angeles felhőkarcolói [+]

A következő célpont Hollywood volt, a sort a Walk of Fame csillagaival kezdtük, majd a felirat következett. Utóbbit csak távolról tekintettük meg, ez nem tűl izgalmas, viszonylag közelről is egészen aprók a betűk, úgyhogy tovább is álltunk a felhőkarcolók felé. A célpont a U.S. Bank Tower volt, mely jelenleg a város legmagasabbja a maga 310 méterével, ám már nem sokáig, a jövőre elkészülő Wilshire Grand Tower ugyanis 335 méteres lesz majd. A belváros egyébként jól néz ki, ám San Francisco után egy kissé túl sterilnek hatott.

Naplemente a Venice Beach-en
Naplemente a Venice Beach-en [+]

Ezután Venice Beach felé vettük az irányt, közelgett ugyanis a naplemente, és azt a tippet kaptuk, hogy ilyenkor az óceánpart elképesztően néz ki. A Santa Monicától délre fekvő partszakasz igazolta is ezt az állítást, nem is csoda, hogy még a tél közepén (ekkor már vagy 15 fokra csökkent a hőmérséklet) is sokan voltak. A kötelező fotózás után elindultunk vissza a motelbe, holnap ugyanis ismét hosszú és izgalmas nap lesz, ekkor érkezünk ugyanis Las Vegas-ba, lazán útba iktatva a Death Valley-t.

Los Angeles kettős érzést keltett bennünk, a partszakaszok és bizonyos negyedek nagyon hangulatosak, viszont a rövid tartózkodásunk során több olyan városrészen is átkeltünk, melyek kevésbé nyerték el a tetszésünket. Santa Monica és Venice Beach viszont kimondottan élhetőnek tűnt.

Utazásunkat az LG támogatta

Előzmények

H​ird​eté​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.