CES 2020: Okos füldugó, vagy in-ear headset alváshoz?

Az Amazfit jelentősen javítana az alvásminőségünkön, a ZenBuds egy különleges termék.

Az óráiról ismert Amazfit márka a CES-en más területek felé is elkezdett kikacsintani, de arra kevesen számítottunk, hogy pont az alvással kapcsolatban próbálnak meg valami újat mutatni, márpedig a ZenBuds nevű termékük (mit fog ehhez szólni az ASUS?) mindenképpen egyedi. És még az is lehet, hogy tényleg hasznos.


[+]

Jól aludni fontos, ezt mindenki tudja, ennek ellenére rengeteg embernek vannak ezen a téren nehézségei. Van, aki a hangokra, van, aki a fényekre érzékeny, vagy pont azok hiányára, vagy éppen zavarja, hogy aki mellette alszik, az horkol, mozog, felkel, visszafekszik, szóval a jó alvásminőséggel kapcsolatos igények személyenként változóak, de a ZenBuds igyekszik egy csomó olyan problémára választ adni, ami befolyásolja az éjszakai nyugodalmat.


[+]

A ZenBuds igazából egy in-ear headset, amely kizárja a külső zajokat (mint egy füldugó), valamint mindenféle megnyugtató, relaxációs zenét és/vagy zajokat susmorog az elalvásra vágyó alany fülébe, amitől az álomba merül. És mivel szenzorokkal érzékeli, hogy mikor tört ránk az álom, ilyenkor automatikusan ki is kapcsolja a hanghatásokat. Viszont miközben ténylegesen alszunk, a ZenBuds folyamatosan monitorozza az éjszakai forgolódásunkat és a pulzusunkat is figyeli, hogy aztán reggel statisztikai adatokkal tájékoztasson az eredményről.


[+]

A ZenBuds 12 órás üzemidőt tud egy töltéssel, ez bőven elég egy alváshoz, áramot a mellékelt tartódobozon keresztül tud felvenni, méghozzá akár hétszer is, tehát egy rövidebb utazásra nem is kell kábelt vinnie az embernek. Ha pedig eljön a reggel, akkor az ébresztés is történhet a ZenBuds jóvoltából diszkréten, hiszen csak a mi fülünkbe döngicséli bele a felkelésre való figyelmeztetést. A termék ugyanakkor nem mondható olcsónak, mert 149 dollárt kérnek érte, ugyanakkor tényleg egyedi megoldásról van szó, amely biztos hasznos azoknak, akik alvásproblémákkal küzdenek.

Hirdetés