CES 2016: Beépített mikrofont kapott a Martian órája

Hirdetés

Ugyan a Martian szóról a nemrég mozikban bemutatott sci-fi film jut a legtöbbünknek eszébe, van egy cég is hasonló, Martian Watch néven, amit 2007-ben alapítottak, és csatlakoztatott órákkal foglalkoznak. Legújabb termékük az mVoice, ami egy 96 x 16 pixel felbontású grafikus OLED kijelzővel rendelkezik, nem sokkal mellette pedig RGB értesítő LED fedezhető fel. Ezeken az értesítések jelennek meg, méghozzá szinte bármi, kezdve az üzenetektől egészen a közösségi oldalak által küldött notifikációkig. A kapcsolat az óra és az iOS vagy Android eszközök között Bluetooth 4.0-n keresztül történik.

Martian mVoice
Martian mVoice [+]

Az órában egy vibramotor és egy három irányú gyorsulásmérő található, az előlapot karcálló üvegborítás védi, oldalt három gomb található. Ezek különféle funkciókat látnak el, így lehet váltani az értesítéseket, exponálni a csatlakoztatott készülék kamerájával, illetve léptetni a zenelejátszóban a számok között. Az aprócska megjelenítőn láthatók az időjárásadatok is, a Martian saját applikációja pedig mobilkereső funkciót is támogat, ez a valóságban azt jelenti, hogy egy gomb megnyomása után elkezd csipogni a telefon, így nem kell óráig keresnünk (persze ha nem néma üzemmódban hagytuk).


[+]

Az mVoice igazi érdekessége azonban az, hogy beépített mikrofonnal és hangszóróval rendelkezik, így könnyedén lehet fogadni a hívásokat, vagy esetleg KITT-tet is bármikor magunkhoz szólíthatjuk. Az óra támogatja a hangalapú utasításokat is, a feladatokat természetesen a telefon hajtja végre. A Martian újdonsága microUSB kábellel tölthető, két óra etetéssel öt napos üzemidő érhető el. Szerencsére ez nem érinti a japán szerkezetes analóg részt, ami normál elemmel működik, elvileg két évig képes életben maradni.


[+]

A Martian mVoice 279 dollárba, vagyis előzetes költségek nélkül 80 ezer forintot jelent, ez még úgy sem mondható kevésnek, hogy egy elegáns, klasszikus órát vérteztek fel okosképességekkel. Hazai értékesítés a közeljövőben nem valószínűsíthető.

Utazásunkat az LG támogatta

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés