CES 2015: Értesítéseket is mutatnak hamarosan a Polar órák

Nyilván nem arról van szó, hogy a Polar központjában hobbiból Mobilarena cikkeket olvasgatnak, de egy kicsit úgy éreztük magunkat, amikor a finn cég új bejelentéséről értesültünk. A fitnesz karpereceket, órákat és kiegészítőket gyártó cég termékeit jól ismerjük, hiszen volt alkalmunk tesztelni az egyszerű, de divatos Loopot, a vérprofi V800-at és a kettő között elhelyezkedő M400-at is. Most a CES-en a Polar standján megnéztük az A300-at, amely az M400 kistestvére, hiányzik belőle a GPS, de egyéb szempontból nagyjából ugyanazt tudja, viszont valamivel olcsóbb, 140 dollár mellkaspánt nélkül, azzal együtt 180-ra hízik az ára.


[+]

Az említett A300, az M400 és a V800 saját kategóriájukban megállják a helyüket, keresett termékeknek számítanak, de egy óriási hiányossággal küzdöttek eddig: az okostelefonnal történő kapcsolat kvázi egyirányú volt, az óra által rögzített adatokat befogadta az iOS-re és Androidra elérhető app, azokból csinos statisztikát vezetett egy online profilhoz kapcsolva, de visszafelé nem ment információ. Ez főleg azért lényeges, mert azok a cégek, akik jellemzően nem a fitnesz irányából, hanem a mobilos vonalról érkeznek erre a területre általában megoldják, hogy az órájuk a telefon jelzéseit átvegye, ha már van a két kütyü között Bluetooth kapcsolat.


[+]

A Polar a CES-en jelentette be, hogy hamarosan mindhárom órájukon megoldott lesz az értesítések jelzésre, legyen szó hívásokról, vagy egyéb notifikációkról. Ez óriási előrelépés az úgynevezett csatlakoztatott órák felé, és rengeteget dob a Polar termékek értékén, illetve az ügyfélelégedettségen. Állítólag a Polar vizsgálja azt is, hogy megpróbálja ezt a fejlesztést a legolcsóbb termék, a Loop kapcsán is megoldani. A történet egyetlen szépséghibája, hogy információink szerint sem az A300-ban, sem az M400-ban nincs rezgőmotor, ezért a készülékek minden valószínűség szerint pittyegésekkel próbálják meg majd tudtunkra adni, hogy valami történt a telefonnal, ami zajosabb környezetben nem lesz észrevehető - ellentétben mondjuk azzal, ha az ember csuklóját megrezgeti valami.

A lépés ugyanakkor előrevetíti, hogy a közeljövő új Polar termékei már automatikusan tudni fogják ezt a funkciót és ha továbbra is figyelnek a felhasználók és a szakma visszajelzéseire, akkor a vibrációs jelzés sem fog belőlük hiányozni.

Utazásunkat a BlackBerry támogatta

  • Kapcsolódó cégek:
  • Polar

Előzmények

  • Polar M400 - jól mozog, de egy irányba

    A Loop és a csúcsmodell V800 közé illeszkedik a Polar kifejezetten jól eltalált fitnesz-karórája, ami hozza a szokásos minőséget, de okosórának nem nevezhető.

  • Polar V800 - a triatlon-specialista

    Profi óra profiknak. Végig bír egy ironman versenyt, de hobbifutók is imádni fogják, a V800-ban benne van minden, amit a Polar tud. És az nem kevés.

Hirdetés