CES 2014: Kezünkben a Meizu MX3

Hirdetés

A Meizu MX3 nem a 2014-es CES egyik újdonsága, hiszen azt a kínai gyártó már ősszel bemutatta és piacra is dobta. Nekünk viszont még sosem volt szerencsénk hozzá, hiszen Magyarországon nem forgalmazzák, ezért sosem kaptunk belőle tesztpéldányt. És sajnos valószínű, hogy nem is fogunk kapni.


[+]

Pedig az MX3 nem csak Mazdában szép; a 139 x 71.9 x 9.1 milliméteres kiterjedésű, 143 grammos tömegű Meizu csúcskészüléket jó érzés kézbe venni, a fémből készült keret masszív kialakítást eredményez. Az előlapon elhelyezkedő 5,1 hüvelykes érintőkijelző egészen elképesztő, 415-ös pixelsűrűséget tud az 1080 x 1800 pixeles felbontásnak köszönhetően. Ráadásul a hardver is erőteljes, 4 + 4 magos kialakításról beszélhetünk, ahol a gyorsabb (Cortex-A15-ös) magok 1,5, a lassabbak (Cortex-A7-es) pedig 1,2 GHz-es órajelen ketyegnek. A RAM mérete 2 GB, a grafikus számításokat egy PowerVR SGX 544MP3 látja el, a belső tárhely pedig 16, 32 vag 64 GB lehet. A legkisebb modellből érdekes módon kimaradt az NFC.


[+]

A lenti videón látszik, hogy a Flyme OS 3.0 névre hallgató Android-modifikáció is kellemes szolgálatásokkal bír, bár kezelése itt-ott egy picit bizonytalannak tűnt. Ugyanakkor kamerában is kellemesnek tűnik a jószág, a 8 megapixeles Sony BSI-szenzor még a viszonylag gyenge fényviszonyok között is jól teljesített. Reméljük, hogy előbb-utóbb azért hozzájutunk egy tesztpéldányhoz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

  • Piacon a 128 GB-os Meizu MX3

    Kínában debütált a Meizu különös képarányú kijelzővel és minden korábbinál nagyobb belső memóriával felvértezett okostelefonja.

  • Meizu MX3 hófehér kiadásban

    Ma debütál Kínában a Meizu idei csúcsmodelljének hófehér kiadása.

  • Meizu MX2 - Android másképpen

    Bár a Meizu újdonságán teljes értékű Android fut, a gyártó ezt igen mélyen elrejtette a saját fejlesztésű Flyme OS alá. Android, ahogy még soha nem láttuk.

Hirdetés