CES 2014: Élőben is meggyőzőek az új Samsung táblagépek

Ahogyan arról korábban igen részletesen beszámoltunk, a Samsung a Las Vegas-i CES-en rengeteg terméket mutatott be, számos háztartási gép és szórakoztató elektronikai készülék mellett szerencsére a táblagépek is kaptak szerepet. A Tab Pro sorozat három új tagból áll, ezek leginkább méretükben és akkumulátoros teljesítményükben térnek el egymástól. Egy új Note is érkezett, a Note Pro 12 hüvelykes kijelzőt kapott, s természetesen jár hozzá a széria védjegye, a kapacitív toll is.

Galaxy TabPRO 8.4
Galaxy TabPRO 8.4 [+]

Bár az ember azt hinné, hogy csupán arról van szó, hogy ezek a gépek egymás más méretarányú kópiái, láthatóan ennél jobban odafigyeltek a Samsungnál. Csak a legkisebb, 8,4 hüvelykes Tab Pro kapta meg úgy a koreai gyártó védjegyének számító előlapi gombhármast, hogy az akkor van alul, ha állítva tartjuk a masinát. A Samsungnál arra számítanak tehát, hogy egy ekkora táblagépet a felhasználók vélhetően állított nézetben használnak majd inkább.

A TabPRO 8.4 hátlapja
A TabPRO 8.4 hátlapja [+]

A nagyobbik Tab Pro már 10 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, erről készült az alábbi videó, ami megpróbálja szemléltetni a multiwindow technológiát és a Magazine UX-nek nevezett kezdőképernyőt, ami igen látványos, sok információt tartalmaz és könnyen elérhetjük róla a leggyakrabban használt táblagépes funkciókat. Már a kiállított, nem teljesen végleges darabok is nagyon sebesen működtek, nyers erőnek nincs híján a Samsung.

A legnagyobb Tab Pro 12,2 hüvelykes, ezt elsőre kicsit furcsa érzés megemelni, ez már mindenképpen kétkezes gép, ebben van a legkomolyabb akkumulátor is, a 9500 mAh teljesítményű telep igencsak méretes, a Samsung azonban nem akar nagyot mondani, de abban biztosak, hogy a 10 órás használat benne van a pakliban egy töltéssel.

A 12,2 hüvelykes TabPRO
A 12,2 hüvelykes TabPRO [+]

Ettől a 12,2 inches géptől a Note Pro annyiban tér el, hogy ebben benne van a széria védjegyét megtestesítő kapacitív ceruza is, természetesen a korábbi Note gépeken megszokott funkcionalitással együtt. Az eddigi legnagyobb Note is megkapta a Magazine UX felületet, s ahogyan minden gép, ez is 4.4-es Androidot futtat. Az összes bejelentett eszköz kapható feketében és fehérben is, a Samsung néhány kiegészítőt is bemutatott, ilyen például a Bluetooth billentyűzet. A hátlap követi a Note 3-mal megkezdett irányt, mind a négy gépen bőrt imitáló hátsó burkolat látható, ami eléggé megosztja még az igen kicsiny CES-en különítményünket is, de mindenképpen jobb, mint egy teljesen sima, csillogós, csúszós plasztiksivatag.

Ez már itt egy fekete NotePRO
Ez már itt egy fekete NotePRO [+]

A gyártó a Tab Pro és a Note Pro készülékekkel újra abszolút csúcskategóriás táblagépeket tett le az asztalra, kompromisszumok nélküli használhatóságot ígérve. Számunkra külön öröm, hogy a 8 hüvelyk körüli méretosztályban is újra ütős termékkel vannak jelen, ezzel a szintén koreai LG G Pad 8.3-nak állítanak konkurenciát. A hatalmas Note Pro és Tab Pro pedig tényleg profiknak készült, de otthoni használatra is ideálisak lehetnek - persze valószínűleg nem a legolcsóbb gépek között kell majd keresnünk az újdonságokat. A részletes specifikációk ide kattintva érhetők el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés