Hirdetés

BenQ-Siemens EF91: HSDPA telefon a jövőnek

A BenQ Mobile EF91-es készüléke a világ első HSDPA-mobiltelefonja a gyártó szerint, ám ez ebben a formában nem teljesen fedi a valóságot, hiszen a Samsung már néhány hónapja bemutatott egy hasonló eszközt. Az új készülékkel az innovatív átviteli technológiának köszönhetően rendkívül nagy sebességgel tölthetünk le adatokat mobilunkra. A fotókhoz, filmekhez és zenékhez ötször gyorsabban férhetünk hozzá, mint a UMTS esetében. A HSDPA (High Speed Download Packet Access) azt is lehetővé teszi, hogy a videoklipeket és televíziós felvételeket az interneten azonos időben nézzük meg a készülék nagyméretű, színes kijelzőjén. Mindezekhez a telefon 3D surround hangzást biztosít.


HSDPA adatátvitelre tervezve

 

A szétnyitható EF91-essel videohívásokat is intézhetünk, 3,2 megapixeles, autofókusszal, digitális zoom-mal és fotófénnyel rendelkező beépített kamerájával pedig álló- és mozgóképeket is készíthetünk, így a gyártó szerint bátran otthon hagyhatjuk fotós eszközeinket. Azért tegyük hozzá, hogy egy fix fókuszos optika nehezen pótol még egy középkategóriás digitális fényképezőgépet is. A telefonhoz tartozó cserélhető microSD memóriakártya elegendő tárhelyet nyújt számos felvétel tárolásához.

A készülék nem csak technológiai szempontból élenjáró. Az ívelt vonalú, minőségi anyagokból készült metálfényű EF91 külsejét tekintve is messzemenően megfelel az elvárásoknak. Ebbe a mondatba valóban nem tudunk belekötni.
  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés