2017. augusztus 22., kedd

Gyorskeresés

Bemutatkozott a Sharp Aquos R

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Sharp

A japán gyártó hosszú hallgatás után egy aránylag visszafogott csúcsmodellt dobott piacra, de valószínűleg csak a hazaira.

A Sharpról jobbára már csak a kiváló minőségű IGZO panelek kapcsán hallunk errefelé, noha tavaly is jelent meg új mobil a japán gyártótól, méghozzá egy középkategóriás, kifejezetten kis méretű, viszont magas kijelzőfelbontással bíró modell, a Aquos Xx3 mini.


[+]

A most bemutatkozó csúcsmodellt szintén kompaktnak hirdetik, noha a QHD felbontású 5,3 hüvelykes kijelzőhöz nem pont olyan kávákat szerkesztettek, mint az Aquos Chrystal esetében; a készülék 153 × 74 × 8,7 milliméteres dimenziókkal bír.


[+]

Nem a Xiaomi Mi 6 az egyetlen készülék, amely a legfrissebb hardveres komponensekkel mutatkozott be ma, az Aquos R Qualcomm 835-ös is lapkára épül, amihez 4 GB rendszermemória és 64 GB-os, UFS szabványú belső tárhely tartozik. A már említett QHD IGZO panel magas képfrissítési rátát mutat, valamint alkalmas HDR videók lejátszására is.

A Sharp nem állt bele a kétkamerás trendekbe, a 22,6 megapixeles, optikai képstabilizátorral felszerelt főkamera viszont széles látószögű, f/1,9 apertúrájú szenzort kapott, míg az előlapra 16 megapixeles kamerát terveztek. A C típusú USB csatlakozón keresztül tölthető 3150 mAh-s telep támogatja a Qualcomm Quick Charge gyorstöltési technológiáját. A víz- és porállóság a termékoldalon a következőképpen került megjelenítésre: IPX5 · IPX8 / IP6X jelentsen ez ebben a formában bármit is, a lényeg, hogy rendelkezik IP minősítéssel.

A készülékkel együtt a Sharp új intelligens asszisztense is bemutatkozott EMOP néven, egyfajta mesterséges intelligenciát megvalósítva, noha erről, ahogy az árazásról és az esetleges globális elérhetőségről eddig információkat nem közöltek.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.