Bemutatkozott a Moto Tab G62

10,6 hüvelykes kijelzővel szerelt középkategóriás táblával bővíti kínálatát keleten a Motorola.

Korábban már többször pedzegette a Motorola, hogy telefonjai mellett újra megpróbálkozik a sajátmárkás táblagépekkel is. A Moto Tab G62-ről végül augusztus 17-én hullt le a lepel, a táblagépben pedig a gyártó 10,6 hüvelykes LCD kijelzőt kínál 2000 x 1200 pixeles felbontással és 60 Hz-es képfrissítéssel. Az Android 12-re épülő felhasználói felületet a Qualcomm Snapdragon 680-as lapkája mozgatja, ehhez 4 GB RAM és 64 GB tárhely van a házban, utóbbi microSD kártyával akár 1 TB-ig bővíthető.

Motorola Moto Tab G62
Motorola Moto Tab G62 (forrás: Motorola) [+]

A ház fémből van, az egyenes vonalakat csak egy 8 megapixeles, 118 fokos látószöggel rendelkező kamera töri meg a hátlapon, mely minimálisan kiáll a síkból. Az előlapra is 8 megapixeles kameraegység került, ez a kijelzőt körülölelő keret hosszanti oldalának közepén helyezkedik el és az ujjlenyomat-leolvasó hiánya révén ez használható az eszköz zárolásának feloldására 2D-s arcazonosítással. A táblagép hivatalosan nem rendelkezik IP-minősítéssel, de a Motorola szerint kialakítása vízlepergető. A beépített 7700 milliamperórás akkumulátor USB-C csatlakozón 20 wattal vesz fel áramot, mellette pedig szerencsére volt még hely a házban a 3,5 milliméteres fülhallgató csatlakozónak és a négyes Dolby Atmos hangszóróknak is.

A Moto Tab G62 minden oldalról.A Moto Tab G62 minden oldalról.A Moto Tab G62 minden oldalról.A Moto Tab G62 minden oldalról. A Moto Tab G62 minden oldalról. (forrás: Motorola) [+]

A Moto Tab G62 mindössze egy színváltozatban érhető el, a szürke viszont két tónusban van jelen a hátlapon és két típus van a táblagépből a csatlakoztathatóság tekintetében is: Wi-Fi és Wi-Fi + mobil adatkapcsolatra is képes modell. Mivel egyelőre csak az indiai terjesztés biztos, így globális árakat nem tudunk, de a keleti országban 16 ezer rúpiát kérnek el a Wi-Fi modellért, ami forintban 80 ezernek felel meg, az LTE-re is képes modellért ezzel szemben 18 ezer rúpia fizetendő, ami 90 ezer jó magyar forintot ér. A Motorola augusztus 22-től árulja Ázsiában a terméket, a nemzetközi értékesítésről egyelőre nem szól a fáma.

Előzmények

Hirdetés