Lehullott a lepel a MIUI 7-ről is

Hirdetés

Ma mutatkozott be hivatalosan a Xiaomi Redmi Note 2, amely elsősorban ár/érték arányával tarolhat majd a piacon. Ugyanakkor nem csak a gyártó jól ismert phabletje, hanem az Android 5.1-es rendszerverzión alapuló MIUI 7 is napvilágot látott ma. A gyártó jól ismert szoftveres felülete több ponton is fejlődött, a beépített galéria például kapott egy arcfelismerő algoritmust, aminek segítségével a képen szereplő emberek alapján is szortírozni tudja a fotókat a rendszer, ráadásul még háziállatok felismerésére is képes.

A MIUI 7 rengeteg új témát kapott, többek között a fent látható, erőteljesen nőies színvilágú „Goddess" is része lett a repertoárnak. A névjegyeinkhez a legújabb szoftver segítségével társíthatunk videókat is, amit akkor játszik le a mobil, amikor az adott illető hív minket. Ezen felül kapunk „Kids Mode"-ot is, amivel meghatározhatjuk, hogy gyermekünk pontosan milyen alkalmazásokhoz férhessen hozzá. A Mi Roaming névre hallgató szolgáltatás segítségével egy virtuális SIM kártyára vásárolhatunk adatcsomagokat a Xiaomitól, de ez csak és kizárólag Kína területén működik.

A MIUI 7 a Xiaomi Mi 2, Mi 2S, Mi 2A, Mi 3, Mi 4, Mi Note, Redmi és Redmi Note készülékekhez érhető el, az európai megjelenésről még nem jelent meg hivatalos információ.

Azóta történt

  • Augusztus 24-én érkezik a MIUI 7

    A Xiaomi augusztus 13-án mutatta be az egyéni szoftveres felületének legújabb változatát, ami MIUI 7 névre hallgat, nemsokára nálunk is elérhető lesz.

  • Xiaomi Redmi Note 3 - zártosztályos zseni

    Az ártól kezdve a fémházon át az üzemidőig minden klappol az ujjlenyomat-olvasós, Helio X10-es Redmi Note 3-mal – kivéve a zárt bootloadert, ami Kína határain kívül jelenleg eléggé rossz hír.

Előzmények

Hirdetés