2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Egyéb rovat

Bemutatkozott a Marvell Armada processzorcsalád

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Marvell Press

Új multimédiás processzorcsaládot mutatott be a Marvell, melyek a csúcskategóriás készülékek igényeit is messze kielégítik.

Hirdetés

A Marvell leleplezte Armada processzorcsaládját, mely négy sorozatban teljesen eltérő felhasználási igényeket kíván kielégíteni, a rendkívül alacsony fogyasztást igénylő eBook olvasóktól egészen a multimédiás internettáblákig, ám az akár 1,2 GHz-es sebesség, Adobe Flash és a Blu-ray támogatás mindenütt fontos elvárás volt. A rendkívül alacsony fogyasztású Armada 100 sorozat elsősorban VoIP telefonok, eBook olvasók és navigációs eszközök központi egysége lehet, ahol a 3D nem elvárás, de az akár 1920x1200 képpontos kijelzők kezelőse igen. Az ARM v7 alapú Armada 500 sorozat már felsőkategóriás smartbookok igényeit is kielégítheti, hiszen az 1,2 GHz-es maximális órajel és az 512 kbyte méretű cache jelenléte már önmagában hatalmas nyers erőt képvisel, melyhez teljes HD felbontású kijelzők, 3D grafika, HD videólejátszás támogatása is tartozik.

A maximum 1 GHz-es órajellel kecsegtető Armada 600 család csupán rendkívül alacsony fogyasztásával és felére zsugorított átmeneti gyorsítótárával tér el az 500-as sorozattól, mely révén okostelefonok központi egysége is lehet, míg az Armada 1000 sorozat akár csúcskategóriás Blu-ray lejátszók és más multimédiás HD készülékek központi egysége is lehet.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.