Bemutatkozott az iQOO Neo

A Vivo almárkájának új készüléke elérhető áron kerül forgalomba, cserébe némi kompromisszumot kíván egy friss csúcsmodellhez hasonlítva.

A Vivo igazán nagy durranást szeretett volna, amikor friss almárkájának első modelljét, az iQOO-t mutatta be, ennek megfelelően az egy vérbeli csúcsmobil lett, aktuális csúcshardverrel és olyan érdekességekkel, mint a 44 wattos gyorstöltés. Már ez a készülék sem tűnt drágának a tudásához képest, most viszont egy még annál is elérhetőbb modellt, az iQOO Neót mutatta be a cég.

Hirdetés

[+]

Az iQOO Neo a tavalyi év egyik legjobb rendszerchipjére, a Snapdragon 845-re épül, ez a jól ismert, kétklaszteres, négy 2,8 GHz-es Kryo 835 Gold és négy 1,8 GHz-es Kryo 835 Silver processzormagra és Adreno 630 grafikai egységre építő, 10 nanométeren gyártott chip a mai napig remekül megállja a helyét, ráadásul egy egyedileg tervezett, többszörös grafitléteget alkalmazó hűtési megoldás társul hozzá. Az alapváltozat 6/64 GB-os, a csúcsverzióhoz 8/128 GB jut. Mindezt még mindenféle, Turbo utótagú extrával támogatták meg (AI Turbo, Center Turbo, Net Turbo, Cooling Turbo, stb.), aminek persze valódi hasznáról csak a használat és a tesztek fognak tanúbizonyságot tenni.


[+]

Nem spórolták el a 6,38 hüvelykes, Full HD+ felbontású OLED kijelzőt, ráadásul még az ujjlenyomat-olvasót is elhelyezték mögötte. Tripla kamerát tettek a hátlapjára, egy 12 megapixeles, hagyományos kamera mellé került 8 megapixeles ultraszéles és 2 megapixeles mélységszenzor, az előlapon lévő szelfikamera 12 megapixeles. Szoftveresen a Funtouch OS 9-et kapta meg az Android Pie alapjain, akkumulátora pedig méretes, 4500 mAh kapacitású. A Vivo-féle 22,5 W-os FlashCharge technológiájával 50%-nyi töltést ígér fél óra alatt. Kínai, jüanos alapára körülbelül 75 000 forintnak felel meg, július 8-án várható az első villámértékesítés.

 • Kapcsolódó cégek:
 • Vivo

Azóta történt

Előzmények

 • Leválasztható kameramodulon dolgozik a Vivo?

  Nem valami konkrétak a források, de felmerült, hogy a Vivo nagyon egyedi megoldáson dolgozik.

 • Tényleg kávamentes lett a Vivo Nex

  Egyaránt 91,24%-os előlap/kijelző aránnyal, de kétféle lapkakészlettel, illetve biometrikus azonosító technológiával mutatkozott be a Vivo Nex és a Nex S vagyis Nex Ultimate a világ leginkább kávamentes készülékeként.

 • Vivo X9 - vivatlan vendég

  A Vivo készüléke erős felső-középkategóriás szerkezet, komoly szelfiképességekkel, viszont adott közegben és szinten borzasztóan drága. Plusz nem tud magyarul, de angolul is alig.

Hirdetés