Bemutatkozott a Huawei Y3 (2018)

Hirdetés

Újabb gyártó csatlakozik az Android Go-táborhoz, a Huawei Y3-széria idei generációja az Oreo Go rendszerverzióval lép piacra. A külső változott, de nem sokat, továbbra is egy 16:9-es kijelzőt láthatunk egy műanyag házon, de a készülék 145,1 x 73,7 x 9,45 milliméteresre nőtt, a kijelzője 5 hüvelykes, a teljes tömege pedig 180 grammos lett. Fehér, szürke és arany színekben válik elérhetővé.


[+]

Hardveresen MediaTek MT6737M hajtja a 480 x 854 pixelt, tárolók szempontjából azonban nem rózsás a helyzet, 1 GB RAM-mal és 8 GB-os háttértárral kell beérnie, aki ezt a készüléket választja. A hátlapon 8 megapixeles, autofókuszos kamera látható ledes villanóval, előre pedig egy 2 megapixeles, fixfókuszos egység került.


[+]

Az adatkommunikációs képességek közt LTE, 2,4 GHz-es Wi-Fi, 4.0-s Bluetooth és microUSB 2.0 van felsorolva, az akkumulátor 2280 mAh kapacitású. Pontos ár egyelőre még nincs, viszont a konkurensekből és az elődökből kiindulva mindenképpen 100 dollár alatti címke fog szerepelni a mobilon.

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia 1 - go, Android, go!

    A Nokia 1 a belépő szint alja, ezen viszont az Android 8.1-es Android Go szoftververzió próbál segíteni - több-kevesebb sikerrel. Nagyon lassú és szerény, cserébe olcsó és egy e-mailt pont meg lehet nézni rajta.

  • Érkeznek a filléres Android Go mobilok

    8000 forint környékén debütálhatnak Indiában a kifejezetten gyenge hardverre épülő Android Oreo (Go edition) telefonok.

Hirdetés