Bemutatkozott a Gionee S9

Természetesen Kínában zajlott a rendezvény, az előzetes információk valósnak bizonyultak, a helyi ára pedig nem sokkal 100 ezer forint fölött alakul.

Ahogy az várható volt, Kínában leplezték le a legújabb Gionee mobilt, amely S9 névre hallgat. Az Elife S8 utódjának tekinthető eszközt nem nevezhetjük csúcsmodellnek, mindenesetre a hardveres felhozatala korrekt, és olyan, manapság divatos extrákat is magáénak tudhat, mint a dupla hátlapi kamerarendszer és az ujjlenyomat-olvasó. 5,5 hüvelykes kijelzőjével és 154,2 x 76,4 x 7,4 milliméteres méreteivel a phabletek körébe tartozik, arany, fekete vagy rózsaarany árnyalatú, 6-os sorozatú alumíniumból épülő unibody készülékházával együtt 168 grammot nyom. A kijelző technológiája IPS, felbontása pedig 1080 x 1920 pixel, nem maradhatott el a Corning Gorilla Glass 4 és a 2.5D varázsszó sem, előbbi az üveg védelmét, utóbbi pedig a széleken alkalmazott lekerekítést foglalja magában.

Fekete/sötétszürke hagyományos árnyalat képzi a legkomorabb variáns, a Jet Black modell még nem hivatalos
Fekete/sötétszürke hagyományos árnyalat képzi a legkomorabb variáns, a Jet Black modell még nem hivatalos [+]

A rendszerchip beszállítója ezúttal is a MediaTek volt, a Helio P10 névre hallgató, nyolcmagos Cortex-A53 processzorral ellátott egységhez LPDDR3 típusú, 4 gigabájtos memóriaegység és 64 gigabájtos belső tároló tartozik, ez utóbbi microSD segítségével bővíthetünk, ha lemondunk a dual SIM-ről. A processzor erősebbik magjai 2 GHz-es, a gyengébbik magok pedig 1 GHz-es maximumra képesek, a grafikai feladatokat egy Mali-T860 MP2 fogja ellátni.

Kínában nem maradhat el az aranyszínű verzió, az előlap ez esetben fehér
Kínában nem maradhat el az aranyszínű verzió, az előlap ez esetben fehér [+]

Komoly hangsúlyt fektettek a dupla hátlapi kamerarendszer prezentálására, a Sony és a Samsung beszállítása nyomán (előbbi a szenzorokat, utóbbi pedig jó eséllyel az optikákat kölcsönözte) kerülhetett egy 13+5 megapixeles, PDAF-fókuszsegéddel kiegészülő kamerakettős a mobil hátlapjára, aminek segítségével utólagosan állíthatjuk a fókuszt és a mélységélességet. Videózás szempontjából be kell érnünk 1080p felbontással és 30 fps sebességgel, a szelfijeink viszont 13 megapixelesek is lehetnek, ha a S9 előlapi kameráját választjuk a fotó elkészítéséhez.

A hasonló iPhone-modell óta a rózsaarany is kötelezőnek mondható
A hasonló iPhone-modell óta a rózsaarany is kötelezőnek mondható [+]

A kínai paraméterek alapján a B20-as LTE-től el kell búcsúznunk, és a dual active mód sem adott. A Bluetooth 4.0 verziószámú, az USB csatolófelület pedig microUSB 2.0, természetesen a töltést is ezen keresztül kapja a mobil. Nem maradt ki a Wi-Fi, a GPS vevő és a 3,5 milliméteres jack csatlakozó, a vásárlók headsetet is fognak találni a gyári csomagolásban. A 3000 mAh kapacitású akkumulátor nem kiemelkedő ebben az kategóriában, illetve a 2500 jüanos árcímke (egyszerű átszámítással körülbelül 105 ezer forint) sem a lehető legkedvezőbb, viszont a márkát ismerve remélhetőleg ezúttal is egy stabil konstrukciót tisztelhetünk az S9-ben, ami lehet, hogy a hazai piacra egy másik márkanév alatt fog eljutni.

Előzmények

Hirdetés